PRESA MAGHIARĂ din ROMÂNIA despre afișarea tricolorului românesc pe 15 martie: PROVOCARE! Maghiarii CONDAMNĂ gestul elevei din Covasna!

March 22, 2013 •Covasna •Views: 1868

Pentru că au apărut deja habarniștii care își dau cu părerea despre scandalul elevei de la liceul din Covasna care a îndrăznit să vină la școală cu o bentiță tricoloră în ziua de 15 martie a.c. și pentru că acești habarniști acuză presa românescă că a pornit acesta scandal și îl inflamează artificial mă văd nevoit să arăt cine a născut acest scandal și cine îl ține în viață.

Prima știre despre acest ”incident” apare pe 16 martie a.c. în cotidianul de limba maghiară Haromszek, care titra fără drept de apel pe pagina sa de internet: ”Provocarea de la Covasna”. Autorul are grijă să ”picteze” ”incidentul” ca fiind o provocare naționalistă românească.

Haromszek

Cotidianul de limba maghiară Szekely Hirmondo publică pe data de 19 martie un articol în care apar părerile mai multor etnici maghiari în legătură cu acest ”incident”. Respondenții erau întrebați care este părerea lor, însă ce era sigur este că ceea ce s-a întâmplat la Covasna este un ”incident”.

Toți cei patru respondenți care apar menționați în articol coincid în ceea ce privește existența unui ”incident”. Ultimii trei afirmă chiar că gestul elevei este unui provocator și chiar anti-maghiar. Mai mult chiar, gestul elevei românce de a purta tricolorul românesc de ziua maghiarilor de pretutindeni este condamnat de către unul dintre respondenți.

Szekely Hirmondo

Ieri, cotidianul de limba maghiară Kronika o ținea în continuare cu ”provocarea” însă încerca să pară mai echidistant și se întreba: ”Provocare la școală?”

Kronika

Presa de limbă maghiară din România a dat deja verdictul: gestul elevei de la Covasna de a se afișa la școală cu tricolorul de ziua maghiarilor de pretutindeni este o provocare. De aceeași părere sunt și marea majoritate a maghiarilor, cel puțin a celor care sunt promovați în presa de limbă maghiară.Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to PRESA MAGHIARĂ din ROMÂNIA despre afișarea tricolorului românesc pe 15 martie: PROVOCARE! Maghiarii CONDAMNĂ gestul elevei din Covasna!

 1. […] Hirmondo, Kronika sau Haromszek (ca să le enumăr doar pe cele pe care le-am urmărit atunci) au catalogat gestul Sabinei ca fiind o provocare la adresa comunității maghiare. Au umplut apoi paginile […]

 2. […] copiii maghiari au propria sală de mese în localul unde învaţă. Detalii aici. dantanasa.ro PRESA MAGHIARĂ din ROMÂNIA despre afișarea tricolorului românesc pe 15 martie: PROVOCARE! Maghia…                                     […]

 3. Costin Serban says:

  Ce v-as mai provoca un pic maghoarilor!!!

 4. florin says:

  orice afisare a acelei carpe careia i se zice “steagul tinutului secuiesc” este provocatoare…orice afisare a steagurilor unguresti reprezinta provocare….faptul ca in bisericile Catolice romanesti, “icoane” cu Stefan regele Ungariei sunt la loc de cinste, inseamna PROVOCARE.Adunarea de la Sumuleu Cic este mai provocatoare.

 5. dacos says:

  In mintea lor ingusta si saraca in neuroni a purta tricolorul oriunde si oricand inseamna provocare.Toti cei care nu sunt de acord cu acest lucru sunt liberi sa migreze….definitiv in patria lor mama,oricum nu ai iubeste nimeni pe aceste meleaguri.Si acel profesor care a interzis intonarea imnului Romaniei pe motiv ca nu au facut o cerere cu doua saptamani inainte ,as avea rugamintea sa fie deferit justitiei pe motiv de discriminare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "PRESA MAGHIARĂ din ROMÂNIA despre afișarea tricolorului românesc pe 15 martie: PROVOCARE! Maghiarii CONDAMNĂ gestul elevei din Covasna!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/presa-maghiara-despre-afisarea-tricolorului-pe-15-martie-provocare-maghiarii-condamna-gestul-elevei-din-covasna/