Presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, îl acuză pe Ilie Năstase de declaraţii iresponsabile şi îl reclamă la CNCD

October 11, 2010 •Borboly Csaba, Harghita, Ilie Nastase, UDMR •Views: 1647

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba (foto), va depune o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva fostului tenisman Ilie Năstase, care a declarat că dacă era preşedinte îi trimitea pe romii din Franţa în Harghita.
Într-un comunicat remis presei, Borboly Csaba critică dur afirmaţiile lui Ilie Năstase legate de romi şi de modul în care el vede rezolvarea problemei. ,,Dacă domnului Ilie Năstase nu-i place şirul cerşetorilor de etnie romă de pe bulevardul Champs Elysee, îi propunem să aleagă o altă stradă pentru cumpărături, cum ar fi de exemplu strada Petofi Sandor din Miercurea-Ciuc sau strada Kossuth Lajos din Odorheiu-Secuiesc. Plimbându-se pe aceste străzi nu trebuie să-i fie frică pentru portmoneul gros, nu-i vor fi furate bunurile din buzunare, cumpărăturile putând fi făcute şi pe străzile noastre, fără a fi necesară deplasarea la Paris în acest scop”, se arată în comunicatul remis de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.
Borboly Csaba subliniază că este de acord cu declaraţia potrivit căreia problema romilor trebuie rezolvată în ţară, dar îi cere fostului tenisman să prezinte programele destinate romilor ,,finanţate din averea privată a d-lui Năstase”.

Aceeaşi unitate de măsură…

D-l Borboly s-a urzicat foarte tare la o declaraţie caracteristică stilului foarte liber de a se exprima al lui Ilie Năstase. Şi omite, bineînţeles, contextul, din moment ce acesta nu-i este convenabil. Iar contextul este următorul: declaraţiile lui Ilie Năstase au fost provocate în fond de declaraţiile lui Tokes. Cităm: ,,M-am enervat când l-am auzit. Ei au voie să spună orice, iar nouă trebuie să ne fie frică? (…) Tokes spune că ungurii trebuie să ia Baia Mare, Satu-Mare, Târgu Secuiesc, iar eu n-am voie să-mi spun părerea ca român?”.
Aşadar, avem de-a face cu o declaraţie la declaraţie. Cu o reacţie. Apoi, declaraţia lui Ilie exprimă două potenţialităţi, nici una realizată: ,,dacă aş fi fost preşedinte”… ,,i-aş fi trimis în Harghita”. Evident că fostul tenisman nu este preşedinte – şi chiar dacă ar fi, nu i-ar putea trimite pe toţi romii în Harghita, pur şi simplu pentru că romii nu merg unde sunt trimişi, ci merg unde vor. Ca atare, Ilie Năstase exprimă o părere în calitate de persoană fizică. Nu este nicidecum vorba despre o faptă – aşa că nu prea ştiu cum atât Asztalos Csaba, preşedintele CNCD, cât şi d-l Borboly, vorbesc despre Codul penal.

Sursa: Informatia Harghitei

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to Presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, îl acuză pe Ilie Năstase de declaraţii iresponsabile şi îl reclamă la CNCD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, îl acuză pe Ilie Năstase de declaraţii iresponsabile şi îl reclamă la CNCD"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/presedintele-cj-harghita-borboly-csaba-il-acuza-pe-ilie-nastase-de-declaratii-iresponsabile-si-il-reclama-la-cncd/