Președintele CJ Harghita îi apostrofează pe redactorii Jurnalului Național: ”…tratează o falsă problemă, în loc să se ocupe cu problemele reale care frământă societatea românească…”

November 8, 2012 •UDMR •Views: 1457

UDMR-istul Borboly Csaba

Într-un articol postat pe pagina oficială de internet a Consiliului Județean Harghita, președintele CJ Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba, îi apostrofează pe redactorii Jurnalului Național pentru articolul ”Limba maghiară pentru pacienţi români. Cum arată o fişă medicală în Harghita” publicat în ediția onlina în data de 31 octombrie a.c.

Jurnalul Național a publicat în data de 31 octombrie scrisoarea unui locuitor din Harghita care se plângea de faptul că în urma unor analize pe care le-a făcut în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc a primit rezultatele în limba maghiară, limbă pe care el nu o cunoște. Președintele CJ Harghita i-a apostrofat pe redactorii Jurnalului Național pentru acest articol și susține, culmea, că maghiarii sunt discriminați în România.

Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a fost deja sancționat de două ori de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că îi discriminează pe românii din județul Harghita.

”Cine sunt cei discriminați în România?

Presa centrală nu se dezminte, iarăși îi plânge pe românii din Ținutul Secuiesc cum ca ar fi discriminați (vezi relatarea la pagina:http://jurnalul.ro/stiri/observator/limba-maghiara-pentru-pacienti-romani-cum-arata-o-fisa-medicala-in-harghita-627605.html).

Din articol se simte apropierea alegerilor parlamentare, scrutinul fiind o bună ocazie pentru politicienii români de a juca din nou binecunoscuta carte maghiară, evocând totodată limbajul și conținutul faimosului Raport Har-Cov din anii ‘90. Cu toate acestea articolul cu pricina tratează o falsă problemă, în loc să se ocupe cu problemele reale care frământă societatea românească, de exemplu de ce părăsesc țara medicii într-un număr așa de mare.” Continuarea aici.

Președintele CJ Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba, îi apostrofează pe cei de la Jurnalul Național
Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Președintele CJ Harghita îi apostrofează pe redactorii Jurnalului Național: ”…tratează o falsă problemă, în loc să se ocupe cu problemele reale care frământă societatea românească…”

  1. handocad says:

    ma intreb daca domnul Borboly descifreaza exact ce scrie pe bancnotele cu care il plateste statul roman. sau ar trebui tipariti lei in limba maghiara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Președintele CJ Harghita îi apostrofează pe redactorii Jurnalului Național: ”...tratează o falsă problemă, în loc să se ocupe cu problemele reale care frământă societatea românească...”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/presedintele-cj-harghita-ii-apostrofeaza-pe-redactorii-jurnalului-national-trateaza-o-falsa-problema-in-loc-sa-se-ocupe-cu-problemele-reale-care-framanta-societatea-romaneasca/