Președintele PPMT: „Nu credem că România va fi o ţară mai prosperă fără comunitatea maghiară, la fel cum nu a devenit mai bogată prin gonirea germanilor şi a evreilor”

July 10, 2019 •politic •Views: 595

În scopul stopării „politicii de stat anti-minoritare şi anti-maghiare”, Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) organizează un miting în data de 23 iulie la Odorheiul Secuiesc, la care îşi invită simpatizanţii, transmite agenția ungară de presă MTI.

Vezi și Preşedintele PPMT i-ar da interdicţie de a intra în Ungaria lui Dan Tanasă

Potrivit MTI, mitingul a fost anunţat marţi de către preşedintele partidului, István Csomortányi, la conferinţa de presă de la Cluj. În opinia sa, recenta modificare a Codului administrativ ar diminua drepturile minorităţilor şi ar ridica la rang de politică de stat politicile anti-minoritare şi anti-maghiare.

Preşedintele PPMT a declarat că elita politică din Bucureşti nu are doar atitudini anti-maghiare şi anti-minoritate, ci este şi total nepotrivită pentru guvernarea ţării. Politicianul consideră că elita politică are trei obiective principale: consolidarea armatei şi a serviciilor secrete, consolidarea religiei de stat şi creşterea teritoriului ţării. În opinia sa, acestea erau obiective depăşite deja în secolul al XIX-lea. “Nu credem că România va fi o țară mai prosperă fără comunitatea maghiară, la fel cum nu a devenit mai bogată prin gonirea germanilor şi a evreilor”, a declarat István Csomortányi.

FOTO: István Csomortányi, Bihoreanul

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

9 Responses to Președintele PPMT: „Nu credem că România va fi o ţară mai prosperă fără comunitatea maghiară, la fel cum nu a devenit mai bogată prin gonirea germanilor şi a evreilor”

 1. Eftimie says:

  Ce a spus acest om se aude în toată presa internationala, iar ce comentati aici vedem doar noi.
  Si-a atins scopul, dacă nu veniti cu dezmintiri la nivel international.

 2. Cosmin says:

  Domnul presedinte PPMT vorbeste despre alta tara. In Romania “elita” politica are alte obiective: distrugerea morala a natiei, exportul cator mai multi tineri valorosi, dezintegrarea teritoriala, vanzarea pe nimic a tuturor bogatiilor nationale ramase nevandute inca, transformarea tarii in colonie economica si ideologica

 3. Kermit Von Klausenberg says:

  Categoric ca nu a devenit mai bogata insa nu i-a gonit nimeni nici pe evrei nici pe germani, poate doar saracia si lipsa libertatii … Si ceea ce zic spun in dubla cunostiinta de cauza … rudele din partea mamei (swabi banateni) cu doua exceptii sunt in Germania iar din partea tatalui, rudeni de gradul 3 sunt in Israel … Sigur Ceausescu a urmarit un profit nu tocmai onorabil din vanzarea lor desi si din acest punct de vedere daca este sa fim drepti in totalitate si Statul Roman a cheltuit cu formarea lor intelectuala si profesionala, deci macar sub un anumit aspect era correct ca Romania sa recupereze ceva din prejudicial produs prin emigrarea acestor oameni ….

  • Kermit Von Klausenberg says:

   In alta ordine a ideilor domnule Csomortányi. esti un ipocrit … Vreau sa-ti reamintesc ca guvernele naziste conduse de catre Miklos Horty si Ferenc Szálasi au exterminat 400.000 de evrei in Ardealul de Nord, ocupat de Ungaria intre anii 1940 si 1944 … Asa ca nici a usturoi nu-ti miroase gurita …

 4. Constantin says:

  Hai pariu !

 5. Cosmin says:

  “consolidarea armatei şi a serviciilor secrete, consolidarea religiei de stat şi creşterea teritoriului ţării” – cine face asa ceva in Romania? Asta despre ce vorbeste aici?

 6. Oradean says:

  – E adevărat că mama dvs. e româncă şi că până la 12 ani nici nu ştiaţi ungureşte?

  “- Mama mea, Maria Cornelia, este româncă, e adevărat”

  sursa: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-6/csomortanyi-istvan-presedintele-tineretului-maghiar-suntem-satui-de-ce-se-intampla-in-jur–97615.html

  Altu care se da in spectacol, cu mama romanca, deci limba sa MATERNA e lb. romana!
  Bine ziceau unii ca cei mai inversunati “maghiari” sunt de fapt romani tradatori. Sa-i fie rusine pitecantropului ca poarta ura si inversunare impotriva propriului neam, dar nu e nici pe departe caz singular, cei mai multi dintre minoritarii nostri asa sunt.

 7. Comunitatea maghiara are multi romani deznaționalizați says:

  Termenul de „maghiarizare” este folosit uneori și pentru a defini o mai largă discriminare etnică, folosită și ca argumentare pentru existența maghiarizării. Ca în majoritatea politicilor de asimilare etnică, maghiarizarea a fost percepută de celelalte grupuri etnice ca românii, slovacii etc., drept o agresiune sau o discriminare activă, mai ales acolo unde ei formau majoritatea populației pe arii largi.

  Maghiarizarea se poate referi, de asemenea la un schimb de identitate, pe care îl face cineva pentru a se identifica cu o etnicitate maghiară, deși are strămoși nemaghiari. De exemplu, Sándor Petőfi era maghiar, cu strămoși sârbi și slovaci. În Ungaria, originea etnică nu era considerată ca o stigmă, cu atât mai mult cu cât după 1526 țara însăși era dominată de străini, turci și austrieci (habsburgi).

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Maghiarizare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Președintele PPMT: „Nu credem că România va fi o ţară mai prosperă fără comunitatea maghiară, la fel cum nu a devenit mai bogată prin gonirea germanilor şi a evreilor”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/presedintele-ppmt-nu-credem-ca-romania-va-fi-o-tara-mai-prospera-fara-comunitatea-maghiara-la-fel-cum-nu-a-devenit-mai-bogata-prin-gonirea-germanilor-si-a-evreilor/