Președintele UDMR Covasna: Panoul „SIC-Terra Siculorum” stă în picioare datorită ministrului Mircea Dușa

December 5, 2012 •Mircea Dusa •Views: 1223

Mircea Dușa, ministrul Administrației și Internelor

Președintele UDMR Covasna susține că panoul „SIC-Terra Siculorum” (varianta în limba latină a „Ţinutului Secuiesc”) amplasat luna trecută în fața Prefecturii Covasna de către liderii UDMR Covasna nu a fost înlăturat încă datorită ministrului Administrației și Internelor, Mircea Dușa

Potrivit Agerpres, preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, care este şi preşedintele Consiliului judeţean, îl acuză pe prefectul Codrin Munteanu că ar fi făcut presiuni pentru înlăturarea panoului inscripţionat „SIC-Terra Siculorum”  (varianta în limba latină a „Ţinutului Secuiesc” -n.r.) amplasat luna trecută în faţa Prefecturii din municipiul Sfântu Gheorghe.

Tamas Sandor a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că „prefectul şi-a depăşit atribuţiile”, căutând orice neregulă în acte pentru a putea cere înlăturarea panoului, dar văzând că acestea sunt în regulă a început să facă „presiuni”  asupra firmei braşovene de la care UDMR a închiriat panoul publicitar.

„Noi (UDMR -n.r.) suntem în regulă, am încheiat contract cu firma, am cerut autorizaţie şi am plătit taxă pentru folosirea domeniului public. Prefectul a invitat sau chemat la raport, nu ştiu denumirea procedurii, pe proprietarul panoului şi a făcut presiuni ca să desfacă contractul cu UDMR (…) Pentru că nu a reziliat contractul, de trei ori a fost chemat la Garda Financiară Braşov pentru audieri şi, coincidenţă, au fost controlate doar contractele încheiate cu UDMR”, a declarat Tamas Sandor.

Liderul UDMR a mai spus că prefectul Codrin Munteanu excelează în acţiuni antimaghiare şi că nu o dată „a sărit calul”, motiv pentru care a considerat necesar să-l informeze şi pe ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa despre atitudinea şi demersurile acestuia.

În context, a arătat că Munteanu a atacat 18 hotărâri ale Consiliului judeţean Covasna şi ale autorităţilor locale în perioada mai-octombrie a.c de când se află în funcţia de prefect, iar toate acestea au vizat inscripţionarea în limba maghiară ori aprobarea de steaguri şi alte simboluri specifice comunităţii locale. Tamas Sandor a menţionat că UDMR şi-a stabilit ca obiectiv prioritar intrarea la guvernare şi înlăturarea din funcţia de prefect a lui Codrin Munteanu.

Tamas Sandor a mai declarat ieri că după ce prefectul a fost chemat la București pe acest subiect nu au mai fost probleme din partea prefectului. Cu alte cuvinte, președintele CJ Covasna susșine faptul că ministrul Mircea Dușa ar fi dat curs plângerilor UDMR Covasna și ar fi oprit înlăturarea panoului secesionist ce reprezintă o sfidare la adresa unei țări întregi.

Având în vedere afirmațiile lui Tamas Sandor se impun câteva lămuriri urgente din partea ministrului Mircea Dușa.Tags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Președintele UDMR Covasna: Panoul „SIC-Terra Siculorum” stă în picioare datorită ministrului Mircea Dușa

  1. […] că în acest moment UDMR dorește să intre la guvernare. Mai mult, președintele UDMR Covasna susținea la începutul lunii decembrie că panoul „SIC-Terra Siculorum” (varianta în limba latină a „Ţinutului Secuiesc”) […]

  2. […] Vezi și Președintele UDMR Covasna: Panoul „SIC-Terra Siculorum” stă în picioare datorită ministrului… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Președintele UDMR Covasna: Panoul „SIC-Terra Siculorum” stă în picioare datorită ministrului Mircea Dușa"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/presedintele-udmr-covasna-panoul-sic-terra-siculorum-sta-in-picioare-datorita-ministrului-mircea-dusa/