Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe: Maghiarii din România sunt victime ale unui „linşaj mediatic” care a pornit de la televiziunea lui Dan Voiculescu

February 8, 2013 •Antal Arpad •Views: 1349

Antal Arpad

Antal Arpad

Antal Arpad acuză televiziunile de „linşaj mediatic”

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad consideră că membrii comunităţii maghiare din România au fost în ultimele zile victime ale unui  „linşaj mediatic”, care a pornit de la o televiziune aparţinând omului de afaceri Dan Voiculescu.

Antal Arpad a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că unul dintre motivele care a generat acest „linşaj” ar putea fi faptul că Dan Voiculescu vrea să distragă atenţia opiniei publice de la problemele pe care le are cu Justiţia.

„Din câte am observat eu acest linşaj a fost pornit şi este într-un fel direcţionat de către Antena 3. Ipoteza mea este că domnul Voiculescu, având probleme cu Justiţia, doreşte cu orice preţ să distragă atenţia populaţiei de la problemele pe care domnia sa le are, şi prin televiziunile pe care le deţine ar fi în stare să destabilizeze România chiar şi cu un conflict interetnic pentru ca Justiţia să nu-şi poate urma drumul în ceea ce priveşte procesele pe care dânsul le are”, a spus Antal Arpad.

În viziunea sa, al doilea motiv al mediatizării excesive in ultimele zile a subiectului legat de simbolurile comunităţii maghiare, subiect în care au intervenit şi oficiali ai Ungariei, l-ar putea constitui dorinţa guvernanţilor de a justifica nealocarea fondurilor pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania.

„La un post de televiziune ministrul Dan Şova a spus foarte clar că autostrada Transilvania nu poate fi continuată pentru că Guvernul nu are bani (…) Am convingerea, iar asta este a doua ipoteză, că s-a dorit anunţarea necontinuării autostrăzii Transilvania pe fondul acestui conflict diplomatic între România şi Ungaria tocmai pentru ca românii din Ardeal să nu observe această informaţie care îi vizează în mod direct”, a mai spus Antal Arpad.

Declaraţia vine la câteva zile după înlăturarea steagului secuiesc din sala de protocol a Prefecturii şi Consiliului Judeţean Covasna, gest care a generat reacţii din partea liderilor comunităţii maghiare şi a unor oficiali din Ungaria, care au afirmat că maghiarii din Transilvania sunt  „discriminate” şi  „supuşi unei agresiuni simbolice”. Televiziunile din România au dezbătut pe larg subiectul după ce premierul Victor Ponta a reacţionat, spunând că România nu acceptă de la nimeni  „obrăznicii”, nici lecţii privind funcţionarea autorităţilor locale şi nici sfaturi privind arborarea steagurilor.

Oana Mălina Negrea/AGERPRESTags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe: Maghiarii din România sunt victime ale unui „linşaj mediatic” care a pornit de la televiziunea lui Dan Voiculescu"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/presedintele-udmr-sfantu-gheorghe-maghiarii-din-romania-sunt-victime-ale-unui-linsaj-mediatic-care-a-pornit-de-la-televiziunea-lui-dan-voiculescu/