Preşedintele Ungariei – un tip cu tupeu de grof

October 25, 2008 •Ionut Tene, iredentism, Romania, sovinism, Traian Basescu, UDMR, Ungaria, unguri •Views: 2076

de Ionut Tene

Impertinenţa şi tupeul lui Solyom Laszlo, preşedintele Ungariei, manifestată pe timpul recentei vizite în România a atins culmea nesimţirii umane şi încălcarea oricăror uzanţe diplomatice internaţionale. De vreo doi ani, acest preşedinte se plimbă liber, ca un grof prin Transilvania jignind prin comportamentul şi limbajul său sentimentul naţional al românilor ardeleni.

De fiecare dată când calcă ca un honved pământul românesc, Solyom Laszlo proclamă infatuat şi obraznic divizarea pe criterii etnice a Universităţii Babeş-Bolyai, susţine în nesimţire autonomia unui aşa-zis Ţinut Secuiesc şi, mai nou, în cârdăşie cu „coloana a V” din toate guvernele României post-decembriste, UDMR – condus de poetul ratat Marko Bela -, afirmă isteric că românii trebuie să înveţe limba maghiară. Vina pentru această neobrăzare, de 20 de ani a capilor UDMR care sunt neclintiţi de la masa bogată a puterii, o poartă, în special, politicienii români de la Bucureşti, care pentru un pumn de arginţi sponsorizare de la Soros sau de la firme cu acoperire iredentistă din Canada sunt în stare să lase Ardealul din nou pe mâna neo-horthyştilor, aşa cum au mai făcut-o pe 30 august 1940.

Continuarea pe Napocanews

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Preşedintele Ungariei – un tip cu tupeu de grof"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/presedintele-ungariei-%e2%80%93-un-tip-cu-tupeu-de-grof/