Prigoana anticreștină și antiromânească continuă în Serbia. Autoritățile sârbe terorizează comunitatea românească din Gorneana cerând închiderea bisericii în care se slujește în românește

July 3, 2014 •Timoc •Views: 1272

870-16_malainita_bis_oameni_sarbatoare

Bisericuța românească de la Gorneana (FOTO: rgnpress.ro)

În timp ce Bucureștiul, anunță prin gura lui Victor Ponta că sprijină integrarea europeană a Serbiei necondiționat, autoritățile sârbe continuă prigoana anticreștină și anti românească în Timoc, terorizând comunitățile românilor/vlahilor cu închiderea lăcașurilor de cult în care se fac slujbe în limba română și care aparțin Bisericii Ortodoxe Române, transmite Romanian Global News.

Recidivând, autoritățile sârbe au trimis amenințări că dacă bisericuța românească din Gorneana nu se închide aceasta va fi închisă cu forța.

Este evident că autoritățile sârbe vor să provoace un conflict interetnic în Timoc. Tot încearcă acest lucru de ceva vreme, încălcând propriile legi. Care este scopul și în folosul cui dorește Serbia destabilizarea Timocului? Răspunsul poate îl găsim în vizitele demnitarilor sârbi la Moscova.

Integral pe RGN Press

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Prigoana anticreștină și antiromânească continuă în Serbia. Autoritățile sârbe terorizează comunitatea românească din Gorneana cerând închiderea bisericii în care se slujește în românește"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/prigoana-anticrestina-si-antiromaneasca-continua-in-serbia-autoritatile-sarbe-terorizeaza-comunitatea-romaneasca-din-gorneana-cerand-inchiderea-bisericii-in-care-se-slujeste-in-romaneste/