PRIGOANA AUTORITĂȚILOR CONDUSE DE USL ÎMPÂNZEȘTE ȚARA. DOSARE PENALE pe numele celor care își apără PROPRIETATEA PRIVATĂ și se opun gazelor de șist

December 4, 2013 • gaze de șist • Views: 1549

Erwin Albu alături de Willy Schuster (FOTO: activenews.ro)

Erwin Albu la Moșna (FOTO: activenews.ro)

În România guvernată de Victor Ponta și Traian Băsescu cei care își apără proprietatea privată se aleg cu dosare penale.

Așa statu lucrurile în cazul lui Erwin Albu, românul din Codlea pe numele căruia autoritățile au întocmit nu mai puțin de patru (!?) dosare penale. Motivul? Albu l-a ajutat pe țăranul Willy Schuster din Moșna (Sibiu) să-și apere proprietatea privată pe care intrase în mod abuziv SC Prospecțiuni SA în căutarea gazelor de șist.

Redau mai jos mesajul lui Erwin Albu postat pe Facebook:

”FĂPTUITORII de la MOŞNA.
Parchetul Mediaş a deschis următoarele dosare penale pe numele meu ca FĂPTUITOR, urmare a reclamaţiilor SC Prospecţiuni SA : DOSAR PENAL 2674, 2670, 2673, 2669.
De asemenea au fost deschise dosare penale pe numele lui Willy Schuster, Hetti Benedek si al altora. Luni, 9 decembrie 2013, suntem citaţi la Poliţia Moşna în calitate de făptuitori. Presiunea autorităţilor locale şi a firmei de securitate asupra locuitorilor este imensă.

În acest timp, după acelaşi model abuziv, SC Prospecţiuni SA îşi continuă activităţile în mod sfidător în zona comunei Mihăileni. Deşi am reuşit prin intervenţiile repetate ale activiştilor de pretutindeni şi prin dârzenia localnicilor în frunte cu Willy Schuster să alungăm prospectorii iliciţi de pe raza comunei Moşna, lupta încă nu s-a terminat, deoarece autorităţile sunt în continuare aservite intereselor companiilor private.
Cu toţii suntem hotărâţi să mergem mai departe, indiferent de repercursiuni ! Nişte companii private care au pus ochii pe resursele ţării şi care şi-au cumpărat politicienii zilei vor avea mult de furcă cu noi. Până la capăt! UNITI DECABLAM!”

dosare penale Erwin Albu Mosna Sibiu

Vezi și ABUZ. Mihai Goţiu, autorul volumului „Afacerea Roşia Montană”, cercetat penal de Poliţie pentru INSTIGARE PUBLICĂ

Tags: , , , , , , , ,

4 Responses to PRIGOANA AUTORITĂȚILOR CONDUSE DE USL ÎMPÂNZEȘTE ȚARA. DOSARE PENALE pe numele celor care își apără PROPRIETATEA PRIVATĂ și se opun gazelor de șist

 1. anonim says:

  Din păcate, există un activism care are o tendință de radicalizare clară în ceea ce privește nu doar gazele de șist și compania Chevron, ci chiar intenția unor companii de explorare pe zona convențională. S-au petrecut câteva cazuri în zona Sibiului, în alte câteva zone din Moldova, inclusiv vis-a-vis de simple explorări pentru a vedea, până la urmă, ce există în subsolul țării, ceea ce mie mi se pare extrem de grav. Putem vorbi despre afectarea unor interese economice și strategice ale României.

 2. Iosif Kiss says:

  Uite la ce concluzie am ajuns in aceasta situatie: http://gandeste.org/general/esti-actionar-al-romgaz-sa-cred-ca-tocmai-ai-fost-tepuit/35643

  Si crede-ma ca toti cei care sunt acuzati se pot folosi de ceea ce am scris.

 3. Dan says:

  Am inteles ca dreptul de proprietate al cetateanului asupra terenului se refera doar la suprafata lui, nu si la subsolul acestuia, acolo unde se gasesc gazele sau petrolul prospectat.
  Dar explorarea nu se poate face pe terenul meu, fara acordul meu, caz in care firma cu pricina n-are decat sa faca un tunel pana la proprietatea mea, astfel incat acesta sa fie asigurat la surpare.
  Atata timp cat pe terenul meu gasesc diverse instalatii, am dreptul a le distruge, caci ele nu au ce cauta acolo fara acordul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend