PRIGOANĂ DE TIP STALINIST și INCITARE LA URĂ INTERETNICĂ a presei de limbă maghiară împotriva fostului prefect de Covasna. MOTIVE: a îndrăznit să arboreze DRAPELUL ROMÂNIEI și să asigure RESPECTAREA LEGII!

February 5, 2013 • dr. Codrin Munteanu • Views: 1027

Prefectul-Codrin-Munteanu

dr. Codrin Munteanu

Pun la dispoziția cui mai interesează o nouă traducere din presa de limbă maghiară din România. De această dată atrag atenția asupra modului de-a dreptul stalinist în care fostul prefect al județului Covasna, dr. Codrin Munteanu, a fost prigonit de către presa de limbă maghiară și cum jurnaliști de mucava i-au făcut procese de intenția acestuia pentru simplul fapt că a îndrăznit să arboreze drapelul României și să asigure respectarea legii în județul Covasna.

Printre multe alte articole pe acest subiect, am remarcat unul semnat de un anume Magyari Lajos, care a apărut recent, pe 29 ianuarie a.c. în cotidianul Szekely Hirmondo. Autorul nu se ferește să-l apostrofeze pe fostul prefect pentru că a îndrăznit să-și facă treaba și își exprimă cât se poate de direct disprețul față de arborarea drapelului României cu ocazia zilei de 24 ianuarie, a cărui singur rol a fost, potrivit jurnalistului maghiar, ”acela de a acoperi panoul SIC” din fața Prefecturii Covasna.

Redau mai jos traducerea producției ”jurnalistice” de tip fascist a jurnalistului maghiar:

”Totul a început aşa….

Prefectul Codrin Munteanu se pregăteşte să-şi încheie cu scandal al doilea mandat în Trei Scaune. Cineva a deteriorat drapelul românesc de dimensiuni impresionante, care nu a avut nici un alt rol decât acela de a acoperi panoul SIC, care ar fi dorit să-l atenţioneze pe prefect să ia odată la cunoştinţă unde trăieşte. Acest lucru nu a fost pe placul reprezentantului nedorit-nepoftit în teritoriu, motiv pentru care l-a acoperit cu tricolorul românesc, crezând că nimeni nu are curajul să se atingă de el.

Prefectul urăşte din adâncul fiinţei sale tot ceea ce este maghiar, însă este posibil ca tocmai asta să aştepte stăpânii săi de la el. Persecută cu zel utilizarea simbolurilor sigla szekely hirmondosecuieşti – drapele şi steme – şi este iritat peste măsură şi de limba maghiară, mai ales dacă este utilizată oficial, iar inscripţiile apar pe clădiri publice, în spaţii publice. Chiar şi numai acest lucru ar fi fost suficient pentru a le genera sentimente contrare locuitorilor indigeni, însă el a mers mai departe, ameninţând autoguvernările alese cu zeci de procese. Scriam că rolul său jalnic de aici se apropie de sfârşit, însă nu destituirea prefectului pentru incitarea permanentă a localnicilor se apropie, ci dimpotrivă, retrogradarea lui prin avansare, cu siguranţă în semn de recunoaştere a meritelor sale. Asta se zvoneşte, iar dacă Munteanu va pleca într-adevăr la Bucureşti, cu siguranţă puţini vor plânge după el.

Nu înţeleg ceva. De exemplu, de ce un simbol naţional este mai diferit decât altul, de ce o limbă este mai presus în dauna alteia?! Se spune că trăim în marea Europă comună, iar în acest caz, fiecare simbol şi toate limbile de pe întreg teritoriul (!) Uniunii sunt de rang egal. Ar putea fi!!!

Aş mai risca o presupunere. Ce ar fi dacă tricolorul acela a fost tăiat nu de naţionalişti maghiari ci de cineva tocmit pentru aşa ceva? Să ne aducem numai aminte de vestita explozie de la statuie şi de tevatura ieftină creată în jurul ei.”

Sursa: cotidianul Szekely hirmondo, nr. 19 din 29.01.2013, autor Magyari Lajos (Traducere: Centrul European de Studii Covasna-Harghita)Tags: , , , , ,

One Response to PRIGOANĂ DE TIP STALINIST și INCITARE LA URĂ INTERETNICĂ a presei de limbă maghiară împotriva fostului prefect de Covasna. MOTIVE: a îndrăznit să arboreze DRAPELUL ROMÂNIEI și să asigure RESPECTAREA LEGII!

  1. se agita si Budapesta, Zsolt Nemeth- ‘declaratiile lui Dusa sunt o agresiune-simbolica’

    http://www.kronika.ro/index.php?action=open&res=71099

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend