Prima grădiniţă din Transilvania, construită de Ungaria, inaugurată la Carei. Mai urmează 150 de unităţi noi

lexpress.fr

September 11, 2018 •Ungaria •Views: 2029

Prima grădiniţă din Transilvania, construită în cadrul Programului de dezvoltare preşcolară din Bazinul Carpatic, finanţat de guvernul ungar, a fost inaugurată duminică în Partium, la Carei, transmite portalul Hirado.hu.

Vezi și ÎN ANUL CENTENARULUI MARII UNIRI. Ofensivă ungurească în Biserica romano-catolică din România

În noua grădiniţă a Parohiei Reformate din Grădina Viilor – care face parte din Centrul Calvin aflat în construcţie – de luni, vor începe anul şcolar 40 de copii, în două grupe.

István Grezsa, însărcinatul ministerial responsabil cu Programul de dezvoltare preşcolară din Bazinul Carpatic, a declarat că grădiniţa din Carei face parte din cele 150 de unităţi noi, pentru care s-au angajat să fie construite în cadrul programului de dezvoltare preşcolară din Bazinul Carpatic, în valoare totală de 38,5 miliarde forinţi (545.9 milioane lei). În plus, programul oferă un cadru pentru renovarea a 450 de grădiniţe, dintre care aproape 100 au fost deja predate.

FOTO: Viktor Orban, Premierul Ungariei, lexpress.fr

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to Prima grădiniţă din Transilvania, construită de Ungaria, inaugurată la Carei. Mai urmează 150 de unităţi noi

 1. gabi says:

  A, si probabil vor aduce copilasi tot din Partium – aka Tara Crisurilor – in gradinitele alea? Nu de alta dar copiii se imputineaza, parintii lor migreaza spre zari mai calde si raman cam goale toate gradinitele si scolile alea. Si cand ii mai si vad pe cate unii – progresisti convinsi, d’aia pro avort si lgbt – ca urla pe la proteste ca vor scoli si spitale, nu catedrale, ma apuca rasul: pai mai, voi dati in Biserica care vrea familie si copii dar in acelasi timp vreti gradinite? Traiti intr-un paradox paradoxal, baieti!

 2. István says:

  Din pacate Statul Roman nu e in stare sa construiasca scoli, gradinite, spitale , drumuri si amdp….guvernantii sunt preocupati cu alte chestii desigur importante:) …..intreb eu domnu Tanasa ce-i rau in asta?ai scris stirea asta parca Statul Ungar ar fi distrus o gradinita din Ro. Romania a construit vreodata o gradinita in republica Moldova?daca Da , daca Nu de ce? Stima si respect, István (astept un raspuns)

 3. mitix says:

  Prima conditie obligatorie sa te poti angaja in Romania este (ar trebui sa fie) sa stii sa scrii, sa citesti si sa vorbesti limba romana, interviul obligatoriu in limba romana. In rest pot construi cate gradinite vor in limba maghiara.

  • Margaret Nemet says:

   Presupuneti, incorect, ca Maghiarii din Partium nu stiu Romaneste. Pe cind cu ce mai mare probabilitate, ei sint cel putin bilinguali. Unii chiar stiu mai bine Romaneste decit multi din trupa mixat educata care il urmareste si il incurajeaza pe asa numitul “jurnalist” Dan Tanasa in activitatile sale ultra natonaliste , dezbinatoare, si sovine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Prima grădiniţă din Transilvania, construită de Ungaria, inaugurată la Carei. Mai urmează 150 de unităţi noi"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/prima-gradinita-din-transilvania-construita-de-ungaria-inaugurata-la-carei-mai-urmeaza-150-de-unitati-noi/