PRIMAR UDMR. Românii din Carei își pot amplasa monumentele DOAR în partea românească a orașului DOCUMENT

November 5, 2014 •UDMR •Views: 1824

Kovács Jenő, groful UDMR aflat la conducerea Primăriei Carei (FOTO: magyar-hirlap.ro)

Kovács Jenő, groful UDMR aflat la conducerea Primăriei Carei (FOTO: magyar-hirlap.ro)

În luna iunie a.c. scriam despre faptul că, potrivit publicației Buletin de Carei, bustul Regelui Ferdinad I al României este refuzat a se amplasa în preajma castelului din Carei, vizitat de acesta împreună cu Regina Maria în 1919, la întoarcerea de la Szegedin (detalii aici).

Refuzul vine din partea primarului UDMR Kovács Jenő, care a afirmat în ședința Consiliului Local Carei de marți, 24iunie a.c.: ”mă  forţaţi să spun că rugămintea familiei Karolyi este să nu amplasăm pe nimeni  în  curtea castelului  în afară  de familia lor. Nu  forţaţi  lucruri ce nu e bine  să  forţaţi!”.

După acest episod care dovedește șovinismul cu care primarul UDMR din Carei conduce urbea, un document al Direcției Județene pentru Cultură Satu Mare vorbește despre o zonă românească a orașului Carei în care s-ar putea amplasa bustul Ferdinad I al României. Documentul, publicat de Buletin de Carei, dovedește odată în plus politica șovină a primarului UDMR din Carei, cu sprijinul conducerii unei instituții publice.

”Formularea vădit discriminatorie din adresa semnată şi ştampilată de o instituţie  de cultură din România, încurajează atitudinea intoleranţa a primarului şi confirm bănuielile potrivit cărora oraşul a fost împărţit pe etnii. Adică… ”s-a statornicit deja un perimetru central în care sunt amplasate monumente/busturi  româneşti…”. Cine şi când a stabilit aceste perimetre româneşti dintr-un oraş multietnic? Se pune întrebarea atunci, care sunt perimetrele ungureşti şi care sunt cele şvăbeşti sau evreieşti? De ce nu se fac publice, pentru a scuti consilierii de întocmirea de proiecte supuse din start refuzării lor ?”, se întreaba Buletin de Carei. Documentul aici.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to PRIMAR UDMR. Românii din Carei își pot amplasa monumentele DOAR în partea românească a orașului DOCUMENT

  1. […] Vezi și PRIMAR UDMR. Românii din Carei își pot amplasa monumentele DOAR în partea românească a orașul… […]

  2. […] Vezi și PRIMAR UDMR. Românii din Carei își pot amplasa monumentele DOAR în partea românească a orașul… […]

  3. Eu says:

    Ala seamana cu Mircea Basescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "PRIMAR UDMR. Românii din Carei își pot amplasa monumentele DOAR în partea românească a orașului DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/primar-udmr-romanii-din-carei-isi-pot-amplasa-monumentele-doar-in-partea-romaneasca-a-orasului-document/