Primarul Antal Arpad, tratat cu respect de români în Catedrala Ortodoxă. Va înțelege ceva primarul?

November 5, 2018 •opinie •Views: 1336

Am asistat duminică la un episod care va intra cu siguranță în istoria municipiului Sfântu Gheorghe: primarul Antal Arpad a fost aplaudat de români chiar în Catedrala ortodoxă din Sfântu Gheorghe, după Sfânta Litughie.

Vezi și Antal Arpad, respectul și Ziua Națională

Duminică am participat, alături de aproape o mie de români, la Sfânta Liturghie la Catedrala Ortodoxă „Sfântul Nicolae și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – paraclis episcopal – din Sfântu Gheorghe. Slujba a fost una deosebită pentru că a prilejuit și binecuvântarea lucrărilor de întreținere ale catedralei și a fost oficiată de ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, PS Andrei Moldovan, Episcopul Covasnei și Harghitei, PS Petroniu Florea, Episcopul Sălajului, Arhim. Dr. Timotei Bel, Arhiereu-Vicar pentru Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, alături de aproximativ 20 de preoți ai Episcopiei Covasnei și Harghitei.

La finalul Sfintei Liturghii au cuvântat ÎPS Laurențiu Streza, PS Andrei și prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu. Episcopul Covasnei și Harghitei a mulțumit primarului din Sfântu Gheorghe și președintelui Consiliului Județean Covasna pentru sprijinul financiar adus pentru realizare lucrărilor de întreținere ale Catedralei.

Ajuns la finalul Sfintei Liturghii, primarul Antal Arpad a fost invitat să rostească câteva cuvinte în fața celor aproape o mie de români din Catedrala Ortodoxă. După știința mea, era pentru prima oară în cei peste zece ani de mandat la conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe când edilul UDMR s-a aflat în mijlocul credincioșilor români din Sfântu Gheorghe. Antal Arpad și-a cântărit foarte bine cuvintele iar la final a fost aplaudat de românii prezenți în Catedrală. Asta în ciuda faptului că ÎPS Laurențiu, PS Andrei sau prefectul Sebastian Cucu nu au beneficiat de același tratament din parte celor prezenți.

Momentul a fost fără îndoială unul de excepție. Românii din Sfântu Gheorghe au dat încă odată dovadă că sunt toleranți, cu bun simț și deschiși la dialog. În ciuda faptului că de când se află la conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe primarul Antal Arpad i-a insultat, i-a disprețuit pe românii din Sfântu Gheorghe, le-a batjocorit simbourile și i-a ignorat, atunci când a venit în mijlocul lor românii din Sfântu Gheorghe nu l-au tratat cu dispreț pe Antal Arpad, așa cum îi tratează el pe români.

Firesc ar fi fost ca românii prezenți la eveniment să-l asculte și atât. Fără să-l aplaude. Nu poți să-ți bați joc de românii din oraș 364 de zile din an iar o zi să faci pe decentul. Nu crede nimeni că ești de bună credință. În fond, primarul Antal Arpad nu a dat bani din buzunarul lui personal pentru lucrările de întreținere ale Catedralei ci din bugetul public, acolo unde sunt și taxele românilor din localitate. Doar că românii din Sfântu Gheorghe au procedat elegant, cu bun simț, în fața unui personaj plin de ură la adresa lor. L-au primit cu cinste și l-au onorat pe primarul care îi batjocorește.

Va învăța ceva Antal Arpad din acest episod? Sunt convins că nu. Un politician mic cum este Antal Arpad nu poate înțelege nimic din acțiuni de eleganță și bun simț. Un politician plin de ură interetnică la adresa românilor nu poate înțelege că ura lui nu va distruge niciodată bunătatea românilor și că ura pe care o manifestă atât de agresiv nu-l va pune la loc de cinste în istorie ci-l va arunca la tomberonul istoriei.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Primarul Antal Arpad, tratat cu respect de români în Catedrala Ortodoxă. Va înțelege ceva primarul?"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/primarul-antal-arpad-tratat-cu-respect-de-romani-in-catedrala-ortodoxa-va-intelege-ceva-primarul/