PRIMARUL UDMR Antal Arpad: "Trebuie sa recunoastem realitatea: in Secuime, in afara de politisti, nimeni nu e roman"

September 21, 2010 • discriminarea romanilor, epurare etnica, extremism maghiar, iredentism, PCM, separatism etnic, Sfantu Gheorghe, sovinism maghiar, UDMR • Views: 2212

Aceasta declaratie incalificabila a primarului UDMR-ist din Sfantu Gheorghe a fost consemnata de catre ziaristul Ionel Dancu, cel care a semnat in editia de ieri a cotidianului Adevarul articolul “Secuime: cum a ajuns limba maghiară peste limba română”.
Asadar, pentru Antal Arpad in judetele Covasna si Harghita nu traieste niciun roman, in fara bineinteles de politisti, care sunt considerati de UDMR, alaturi de trupele Armatei Romane, forte de ocupatie ale “secuimii”.
Nu cred ca exista vreun cuvant in limba romana care sa caracterizeze aceasta declaratie a unui functionar al statului roman, care neaga existenta celor 400.000 de romani din cele doua judete. Aceasta declaratie este dovada faptului ca pentru UDMR nu este suficienta maghiarizarea romanilor din cele doua judete, epurarea lor etnica fiind deja un proces foarte activ, ci se doreste indepartarea lor din cele doua judete, expulzarea lor, poate chiar deportarea lor!

Vezi si http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Secuime-_cum_a_ajuns_limba_maghiara_peste_limba_romana_0_338366442.html

15 Responses to PRIMARUL UDMR Antal Arpad: "Trebuie sa recunoastem realitatea: in Secuime, in afara de politisti, nimeni nu e roman"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend