Primarul UDMR din Ozun prins de ANI că a dat un contract din banii primăriei firmei soției NU ÎNȚELEGE unde e problema: ”Sunt supărat foc. Voi contesta în instanţă”

February 15, 2013 • Ozun • Views: 989

Ráduly István, primarul UDMR din Ozun

Ráduly István, primarul UDMR din Ozun

Primarul Ozunului va contesta raportul ANI privind conflictul de interese

Primarul comunei Ozun, Raduly Istvan, care este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de conflict de interese pe motiv că ar fi cazat în pensiunea familiei sale mai multe delegaţii aflate în vizită în judeţ, spune că va contesta în instanţă acuzaţiile ce i se aduc.

Raduly Istvan a declarat ieri pentruAGERPRES că localitatea pe care o conduce e înfrăţită cu alte opt localităţi din ţară şi străinătate, iar timp de cinci ani, între 2005 şi 2010, a găzduit aproape 15 delegaţii în pensiunea sa fără a cere nici un ban pentru cazare şi masă. În anul 2010, soţia i-a spus că nu mai este de acord să continue sponsorizările, iar cazările să se facă pe bani, la un tarif de 12 euro de persoană, cu mic dejun inclus. Potrivit acestuia, consilierii locali au aprobat decontarea cheltuielilor din bugetul local, iar în următorii doi ani şi jumătate au fost cazate contra cost alte 10 delegaţii. Primarul spune că dacă ar fi cazat oaspeţii la Sfântu Gheorghe sau în altă parte cheltuielile ar fi fost mai mari. „Sunt supărat foc. Am sponsorizat timp de cinci ani, totul a fost gratis, deşi am avut aproape 15 delegaţii din ţară şi stăinătate cu câte 7 până la 20 de oameni (…) M-am pus la dispoziţia ANI, am explicat cum au stat lucrurile şi s-au legat de acest conflict de interese. Voi contesta în instanţă”, a declarat primarul Raduly Istvan.

Acesta a mai menţionat că întrea­ga comunitate a avut de câştigat de pe urma acestor parteneriate cu oraşele înfrăţite, care au donat, printre altele, o maşină de pompieri, un utilaj pentru transportul deşeu­rilor, cărţi şi jucării pentru şcoală şi grădiniţă şi au sponsorizat jocurile de artificii cu prilejul unor eveni­mente locale.

Primarul a adăugat că consilierii locali au semnat şi au trimis către ANI un memoriu în care îi iau apăra­rea, recunoscând că timp de cinci ani a fost sponsorul delegaţiilor, iar ulterior ei au fost cei care şi-au dat acordul pentru acoperirea cheltu­ielilor de cazare din bugetul local.

Potrivit unui raport al ANI dat publicităţii în cursul zilei de joi, primarul Raduly Istvan a obţinut un beneficiu de 10.590 lei (aproximativ 2.500 euro) în urma cazării mai multor delegaţii la pensiunea „Mokus” din Bicfalău, deţinută de soţia acestuia. În raport se arată că acesta nu a respectat prevederile legale ale conflictului de interese în materie administrativă. Potrivit ANI, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese sau al incompatibilităţii constituie temei pentru eliberarea din funcţie, pre­cum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămâ­nerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disci­plinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demni­tăţii şi funcţiei respective.

Oana Mălina Negrea/AGERPRESTags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend