Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe consideră cimitirul eroilor de la Valea Uzului „o cauză maghiară”

May 29, 2019 •sovinism maghiar •Views: 2636

Primarul UDMR Antal Arpad și consilieri locali maghiari de la Sfântu Gheorghe au vizitat marți, 28 mai a.c., Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului, potrivit cotidianului de limbă maghiară Kronika.

Vezi și UDMR vrea îndepărtarea crucilor EROILOR ROMÂNI din cimitirul de la Valea Uzului

Potivit cotidianului Kronika, „Primarul şi-a exprimat bucuria că azi încă a fost deschis cimitirul, astfel împreună cu consilierii maghiari ai autoguvernării din Sfântu Gheorghe au putut ajunge la morminte. A mai adăugat: consideră o cauză maghiară problema cimitirului, astfel reprezentanţii partidelor române nu au fost invitaţi la şedinţa simbolică”.

Primarul UDMR din Sânmartin, Gergely Andras, a inițiat o hotărâre de consiliu local prin care a încercat să blocheze, începând de miercuri, accesul cetățenilor care voiau să cinstească memoria eroilor români de la Valea Uzului.

FOTO: Antal Arpad, Facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

0 Responses to Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe consideră cimitirul eroilor de la Valea Uzului „o cauză maghiară”

  1. Gheorghe says:

    Liber la vizitat. Inca vor indepartarea crucilor romanilor din Romania. “Atitudine crestina” a unui “oficial” subordonat Ungariei, platit de statul roman. Vom vizita si noi, romanii, pe 6 iunie 2019 cimitirul international din Valea Uzului. Prefectul de Harghita a atacat si suspendat actul ilegal al C.L. Sanmartin. Vom cinsti memoria eroilor români de la Valea Uzului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe consideră cimitirul eroilor de la Valea Uzului „o cauză maghiară”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-considera-cimitirul-eroilor-de-la-valea-uzului-o-cauza-maghiara/