Programul „1000 ani în Transilvania, 100 de ani în România”, demarat de UDMR, finanțat direct de la Budapesta

December 4, 2018 • UDMR • Views: 745

Guvernul ungar continuă să sprijine programul “1000 ani în Transilvania, 100 de ani în România”, scrie în cel mai recent număr al Monitorului Oficial al Ungariei, transmite agenția de presă ungară MTI.

Vezi și CU ACORDUL COALIȚIEI PSD-ALDE. Ungaria, peste 77 de milioane de euro în 2019 în dezvoltarea economică a „ținutului secuiesc”

Conform hotărârii de guvern, Fundaţiei pentru Şcoală i se vor aloca, în 2019, 325 de milioane de forinţi, aceeaşi suma de 325 de milioane de forinţi fiind planificată să fie acordată şi pentru 2020.

Seria de evenimente “1000 ani în Transilvania, 100 de ani în România” a fost demarată de către UDMR, ca pregătire pentru anul centenar al declarării, la 1918, la Alba Iulia, a unirii Transilvaniei şi România la Alba Iulia. Prin acest program, Uniunea doreşte să arate că maghiarii transilvăneni sunt o comunitate creatoare de valoare în România şi că doresc să rămână astfel.

FOTO: Viktor Orban, premierul Ungariei, și Kelemen Hunor, președintele UDMR, maszol.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

2 Responses to Programul „1000 ani în Transilvania, 100 de ani în România”, demarat de UDMR, finanțat direct de la Budapesta

  1. kermit says:

    1000 de ani de apartheid impus de ocupantii maghiari si mai apoi austro-ungari in Transilvania. O mie de ani de teroare , genocid si asimilare fortata. Insa, dupa cum am putut vedea … Cu Ajutorul Domnului , neamul romanesc nu numai ca nu s-a dezintegrat sub apasarea celor trei Imperii dar a si reusit sa renasca din propria cenusa.In ceea ce ma priveste atat eu si casea mea slujim si Domnului si neamului romanesc . Mi-am invatat copiii sa iubeasca Romania si neamul ei cel romanesc si de ce nu, sa-si cunoasca atat prietenii cat si dusmanii. Daca e sa revenim la problema in cauza, putem scufunda impreuna aceasta noua actiune iredentista si sovina, demarand Programul … O mie de ani de segregare si teroare austro-ungara in Transilvania, 100 de ani libertate pentru toate natiunile in Romania. Ceea ce nu poate intelege Ungaria revizionista , iredentista si sovina precum si satelitul fidez din Ardeal, in speta udmr-ul ,este tocmai faptul ca acesta este principalul motiv pentru care a fost infaptuit actul istoric, Dumnezeiesc as spune, de la 1 Decembrie 1918.

  2. emil says:

    1000 ani, de iobăgie pentru romanii din Transilvania, 100 de ani de libertate pentru toți în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend