Proiectul Codului Administrativ legiferează AUTONOMIA maghiară în Transilvania și favorizează ambițiile geo-strategice ale Ungariei

July 4, 2018 • autonomie • Views: 820

Într-o perioadă în care moțiunea de cenzură la adresa Guvernului și codurile penale și de procedură penală au ținut capul de afiș al principalelor cotidiane și posturi de televiziune, mai puțină lume a acordat atenție la ceea ce se întâmplă cu propunerea de adoptare a Codului administrativ, document care ar trebui să ghideze, odată cu adoptarea lui, întreaga administrație din țara noastră, transmite Historia.ro.

Vezi și EXCLUSIV. În anul Centenarului Marii Uniri, limba RUSĂ, MAGHIARĂ și ROMANI vor deveni limbi oficiale de stat în tot sistemul administrativ din România

Probabil că relativa lipsă de mediatizare a acestui demers s-a datorat nu atât lipsei sale de importanță, cât mai ales unor prevederi adăugate pe repede înainte la Senat și Camera Deputaților care îl face, pe alocuri, unul deosebit de periculos pentru ideea de stat suveran și unitar român.

Spunem acest lucru, deoarece, ca de obicei, parlamentarii UDMR au speculat exemplar situația tensionată socio-politică din țara noastră și au reușit, văzându-și interesul lor și pe cel al Ungariei, să insereze o serie de prevederi în cadrul Codului administrativ care nu fac altceva decât sa reducă aproape de disoluție autoritatea statului român în unele zone ale țării, în acele regiuni în care populația românească este redusă numeric. Și culmea, concluzia exprimată mai sus nu aparține unui grup de naționaliști români chitiți să acuze UDMR pentru tot răul care se abate asupra acestei țări. Această concluzie a fost exprimată, negru pe alb, de președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, într-un interviu acordat recent, în care a susținut, nici mai mult nici mai puțin, că aplicarea Codului administrativ va favoriza obținerea autonomiei!!!

Integral pe Historia.ro

FOTO: gandul.info, mediafax.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend