Proiectul „Generația Marii Uniri. 100 de intelectuali români din Covasna și Harghita”, lansat la Sfântu Gheorghe

August 13, 2018 • Centenarul Marii Uniri • Views: 1031

Centrul European de Studii Covasna-Harghita a anunțat ieri lansarea proiectului intitulat „GENERAŢIA MARII UNIRI. 100 de intelectuali români din Covasna și Harghita”, în cadrul căruia va fi editat, până la finele anului, un volum cuprinzând date despre 100 de intelectuali din actualele județe Covasna și Harghita care au contribuit la pregătirea, înfăptuirea și consolidarea Marii Uniri, transmite Mesagerul de Covasna.

Proiectul este derulat de Centrul European de Studii Covasna – Harghita – care funcționează sub egida Academiei Române, în parteneriat cu Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni din Sfântu Gheorghe și cu sprijinul Instituției Prefectului Județului Covasna, înscriindu-se în seria acțiunilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

„În cadrul proiectelor dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, Centrul European de Studii Covasna-Harghita, în colaborare cu Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, cu sprijinul Instituției Prefectului Județului Covasna lansează proiectul intitulat <<GENERAŢIA MARII UNIRI. 100 de intelectuali români din Covasna și Harghita>>, în cadrul căruia vor fi prezentate în presa locală, și apoi într-un volum, 100 de personalităţi româneşti din fostele scaune secuiești, respectiv comitate şi judeţe Ciuc, Odorhei și Treiscaune, azi județele Covasna și Harghita, care, prin activitatea lor pusă în slujba păstrării și afirmării identității românești din această parte de țară, au contribuit la pregătirea, înfăptuirea și consolidarea Marii Uniri”, a anunțat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Directorul Științific al Centrului European de Studii Covasna- Harghita, dr. Ioan Lăcătușu.

Integral în Mesagerul de Covasna

Generatia Marii Uniri Din Covasna Și Harghita by Dan Tanasă on Scribd

FOTO: Mesagerul de Covasna

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

One Response to Proiectul „Generația Marii Uniri. 100 de intelectuali români din Covasna și Harghita”, lansat la Sfântu Gheorghe

  1. DR.LEOVEANU T.IONUT HORIA says:

    “Dumnezeu a luat de lângă noi un eminent Profesor și om de o aleasă noblețe sufletească, un remarcabil om de știință, o persoană de elită care a pus bazele unei prestigioase Universități de talie națională și internațională ! O persoană integră și sufletistă care a stat și păstorit cu răbdare și profesionalism atătea generații de studenți,masteranzi și doctoranzi. Distinsul Domn Profesor Dr.Aurel Ardelean ne-a fost alături pentru ultima data în data de vineri 21 septembrie 2018 cu ocazia revederii Primei Promoții de studenți mediciniști la aniversarea a 20 de ani de la absolvirea Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad 1998-2018 Sincere condoleanțe familiei ! “Neiertătoare zi, Inevitabilă clipă..… Atât de aproape şi totuşi atât de departe…” DUMNEZEU SĂ VĂ ODIHNEASCĂ ÎN PACE STIMATE DOMNULE PROFESOR! Prima Generație de studenți mediciniști ai UVVG Arad 1998-2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend