Propaganda UDMR in Covasna inaintea mitingului din 8 februarie din Sfantu Gheorghe

March 12, 2009 •Albert Almos, Antal Arpad, antiromanism, Covasna, Demeter Janos, iredentism, PCM, Racz Karoly, separatism etnic, Sfantu Gheorghe, Tamas Sandor, Tinutul Secuiesc, UDMR •Views: 1479

UDMR, secondata de popii maghiari, a purces la adevarate actiuni de propaganda in randul cetatenilor maghiari din Covasna si Harghita inaintea mitingului electoral din 8 februarie. Viziunea UDMR fata de cetatenii romani este edificatoare in aceste mesaje. Aceste pliante au fost introduse in cutiile postale ale cetatenilor din Sfantu Gheorghe in zilele premergatoare mitingului.

Chemare

Poziţia bisericilor istorice maghiare din Treiscaune

Bisericile noastre istorice, alături de propovăduirea evangheliei, au stat tot timpul lângă idealurile noastre naţionale. Credem că în spatele înlăturării conducătorilor maghiari se află intenţia de purificare etnică din vechile timpuri. Nu vom renunţa la demnitatea noastră naţională şi nici la reprezentarea populaţiei în conformitate cu proporţia etnică.

Constatăm cu nemulţumire că în Trei Scaune a început îndepărtarea conducătorilor de naţionalitate maghiară din instituţiile statului. Trei sferturi din populaţia din zonă este de naţionalitate maghiară, de aceea este legitim să cerem ca 75% din conducătorii instituţiilor să fie maghiari. Proporţia corespunzătoare este singura care poate asigura convieţuirea paşnică a românilor şi maghiarilor. Conform acestor principii cerem hotărât de la puterea colonizatoare din Bucureşti să asigure reprezentarea corespunzătoare. Luăm la cunoştinţă cu bucurie că, pentru problemele noastre naţionale politicienii noştri sunt uniţi indiferent de apartenenţa politică.

Pentru rezolvarea problemelor maghiare de reprezentare, noi, slujitorii bisericilor maghiare din Trei Scaune, după slujba de duminică, chemăm credincioşii noştri din Sfântu Gheorghe şi sate la o mare adunare de protest.

Pe 8 februarie chemăm pe toţi cei care simt ungureşte în bisericile noastre, respectiv după masă la ora 13 în faţa clădirii Prefecturii.

Denes Csaba – protopop reformat din Sepsi

Hajdu Janos – protopop romano-catolic de Sepsi Bârsa

Kovacs Istvan – director general al Bisericii Unitariene din Transilvania

Papp Maria – protopopul Bisericii Reformate de Kezdi Orbai

Varga Bela – protopop romano-catolic de Kezdi Orbai

Zelenak Jozsef – episcop adjunct al Bisericii Evanghelice Maghiare din România

Băsescu a spus niciodată.

Poate să ajungă în pericol tot pentru ce am luptat: libertatea şi autonomia comunităţii noastre.

Nici în timpurile cele mai grele ale comunismului nu a existat aşa un antimaghiarism pe care îl pregăteşte puterea de la Bucureşti.

Dacă nu vom lupta pentru drepturile noastre vor avea dreptate aceia care spun că nu va fi niciodată autonomie.

Să le arătăm că nu pot niciodată să ne ştirbească.

Să vină fiecare maghiar la marea adunare de protest a bisericilor maghiare, să se audă glasul fiecărui maghiar pentru Ţinutul Secuiesc.

Să ne înmulţim pe 8 februarie în faţa prefecturii.


Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Propaganda UDMR in Covasna inaintea mitingului din 8 februarie din Sfantu Gheorghe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Propaganda UDMR in Covasna inaintea mitingului din 8 februarie din Sfantu Gheorghe"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/propaganda-udmr-in-covasna-inaintea-mitingului-din-8-februarie-din-sfantu-gheorghe-2/