Propagandiștii „Vrem spitale, nu catedrale” au văzut cifrele astea?

January 18, 2016 •social •Views: 13428

Un document oficial prezentat de Jurnalul Național și comentat în emisiunea Subiectiv de la Antena 3 ne arată cum se scurg, legal și instituțional, sume uriașe de bani din bugetul de stat.

Vezi și ANALIZĂ. Cum arată alocările bugetare pentru sănătate, educație și biserici

Controalele Curţii de Conturi din ultimii ani şochează prin amploarea prejudiciului creat bugetului de stat tocmai de către instituţiile statului. Vorbim de prejudicii de peste 10 miliarde de euro, adică jumătate din suma împrumutată de România de la finanţatorii externi (Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană) în 2010. Şi totul nu este decât vârful aisbergului.

Potrivit preşedintelui Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, inspectorii instituţiei au constatat ca instituţiile statului au produs anul trecut un prejudiciu bugetului de stat estimat la aproximativ două miliarde de euro. O sumă care echivalează cu cea atrasă de România de pe pieţele internaţionale în luna octombrie a acestui an prin vânzarea de obligaţiuni. Sau aproape cât rata plătită anul aceste de România către Banca Mondială şi Comisia Europeană (1,8 miliarde de euro) pentru creditul luat în 2010. Ce am fi putut face cu aceşti bani dacă ei nu ar fi fost sifonaţi tocmai de cei puşi să aibă grijă de modul în care sunt cheltuiţi? Păi, de exemplu, puteam să construim 333 de kilometri de autostradă ( la un cost mediu de 6 milioane de euro/km), puteam asigura finanţarea în acest an a programului naţional de luptă împotriva tuberculozei prin alocarea a 60 de milioane de euro (şi nu 4 milioane de euro cât s-a alocat) sau puteam reface toată in-frastructura de irigaţii prin alocarea unui miliard de euro. Rezultatele controalelor făcute în 2014 s-au lăsat deja cu sute de dosare la DNA şi Parchetul General, cele două instituţii de anchetă având acum sarcina să recupereze prejudiciul creat.

Integral pe antena3.ro

Vezi și Companii de stat care sunt pe pierderi au făcut donaţii de milioane de euro

FOTO: tineri frumoși, numai buni de prostit cu propagandă, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Propagandiștii „Vrem spitale, nu catedrale” au văzut cifrele astea?

  1. Elia says:

    Acum avem nevoie de spitale ! Si de scoli dotate ! Pacat acuma nu avem spitale dotate ! In epidemie de coronavirus!

  2. Doru says:

    Nu inteleg care e problema cu bisericile din romania vreti spitale cat biserici? Vrem sa fim o natie bolnava?:)) sa traim in spitale ? In loc sa va bateti capu cum sa ajutati sistemul incompetent pe care il avem vrem spitale sa avem mai multi incompetenti? Dati salarii la oamenii buni sa nu plece in strainatate … acolo e problema nu la biserici…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Propagandiștii „Vrem spitale, nu catedrale” au văzut cifrele astea?"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/propagandistii-vrem-spitale-nu-catedrale-au-vazut-cifrele-astea/