Propunerea UDMR pentru postul de vicepremier și ministru al Culturii nu cunoaște prea bine limba română: “Nu sunt bipedă!”

July 17, 2014 •UDMR •Views: 3362

Rozalia Biro UDMR

UDMR-ista Rozalia Biro întâmpină dificultăți atunci când se exprimă în limba oficială a statului (FOTO: facebook.com)

Dupa ce au vehiculat o serie de nume pentru postul de vicepremier si ministru al Culturii, liderii UDMR au decis ca portofoliul lasat liber de Kelemen Hunor sa fie ocupat de senatorul Rozalia Biro, fost viceprimar al municipiului Oradea. Necunoscuta publicului larg, senatorul Rozalia Biro a fost subiectul unei farse telefonice in urma cu cativa ani, in 2010, cand Daniel Buzdugan, realizatorul unei emisiuni la radio ZU, a pus-o in incurcatura pe fosta viceprimarita cu un simplu cuvand: “biped”.

Desi prin “biped” se intelege orice fiinta care umbla in doua picioare, viitorul vicepremier si ministru al Culturii a sustinut – necunoscand prea bine limba romana – ca “majoritatea copiilor bipezi din Oradea provin din alte localitati si, mai mult, ca “ca pe strazile din municipiu abia daca pot fi gasiti unul sau doi, pentru ca Politia Comunitara i-a ridicat pe mai toti”.

Atunci cand Daniel Buzdugan a plusat, intreband daca “au existat cazuri de copii bipezi” in familia doamnei Biro, aceasta a negat vehement, aproape jignita. Dialogul s-a terminat brusc, atunci cand fostul viceprimar, actual senator, viitor vicepremier a sustinut ca nici ea insasi nu este bipeda.

Sursa: Expres Magazin

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

12 Responses to Propunerea UDMR pentru postul de vicepremier și ministru al Culturii nu cunoaște prea bine limba română: “Nu sunt bipedă!”

 1. […] Vezi și Propunerea UDMR pentru postul de vicepremier și ministru al Culturii nu cunoaște prea bine limba r… […]

 2. Alexandru says:

  chiar nu se inseala, fiindca e aeriana

 3. Dan says:

  Mda, n-am nimic cu gusturile femeii. Probabil că-i place mai mult în patru labe. Patrupedă, adică.

  Problema mea mare este cum de un om care nu se descurcă în limba română să ajungă să fie Ministrul Culturii în România. Chiar așa sat fără câini a ajuns România? Chiar nu mai există un scriitor, un cărturar ceva, care să accepte un asemenea post? Chiar trebuie să punem un străin șef peste cultura românească?
  Și pentru ce? Pentru un 5% mizerabil?

 4. O fi vorba de ministrul culturii … maghiare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Propunerea UDMR pentru postul de vicepremier și ministru al Culturii nu cunoaște prea bine limba română: “Nu sunt bipedă!”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/propunerea-udmr-pentru-postul-de-vicepremier-si-ministru-al-culturii-nu-cunoaste-prea-bine-limba-romana-nu-sunt-bipeda/