Prostia si fudulia se platesc! Demeter Janos a venit cu bani de acasa sa achite panoul!

March 5, 2009 •Antal Arpad, antiromanism, Covasna, Demeter Janos, iredentism, Marko Bela, separatism etnic, sovinism, Tamas Sandor, Tinutul Secuiesc •Views: 1181

Celebrul panou “Ţinutul Secuiesc” a prejudiciat bugetul judeţului Covasna
Trimite acest articol unui prieten Tipărire
Local Curtea de Conturi a a României (CCR) consideră că amplasarea panoului “Ţinutul Secuiesc” la graniţa judeţelor Covasna şi Braşov a creat prejudicii bugetului judeţului Covasna, transmite corespondentul AMOS News.

În septembrie 2008, cetăţeanul Dan Tănasă a adresat CCR o periţie prin care-i cerea Curţii să comunice dacă a constatat, prin controalele efectuate în cazul panoului “Ţinutul Secuiesc” de la Chichiş, irosirea banilor publici.

CCR a informat, printr-un răspuns oficial către Dan Tănasă, că în urma controlului financiar a reieşit că „amplasarea panoului publicitar cu nerespectarea condiţiilor de amplasare şi montare prevăzute în autorizaţia de amplasament a condus la demontarea şi distrugerea acestuia, prin care s-a creat un prejudiciu bugetului local în sumă de 15.523,43 (12.376 lei executarea şi amplasarea panoului, plus 3.048,42 lei- cheltuieli demontare) la care s-au calculat foloase nerealizate în sumă de 1.814,75 lei”.

Un panou inscripţionat “Ţinutul Secuiesc”, în limbile română, maghiară şi engleză, a fost amplasat pentru prima oară în localitatea Chichiş, la graniţa judeţelor Covasna şi Braşov, în luna august a anului 2007.

Panoul înfăţişa doi tineri- un băiat şi o fată- în costume populare secuieşti. Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Covasna de la acea vreme a susţinut constant că panoul avea “scop publicitar”, deşi la inaugurarea sa au luat parte importante nume din UDMR, inclusiv preşedintele Marko Bela.

Panoul a fost demontat câteva zile mai târziu, când Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a constatat că panoul era mult prea aproape de DN 11, nerespectând autorizaţia.

Autor : Monica RIZEA
Miercuri, 12 Noiembrie 2008 – 07:24 PMCovasna: Panoul “Ţinutul Secuiesc”, plătit de fostul preşedinte al CJ, Demeter Janos
Trimite acest articol unui prieten Tipărire
Social Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Demeter Janos, a fost nevoit să plătească 8. 238 de lei, sumă considerată de către Curtea de Conturi a României ca fiind „prejudiciu adus bugetului public” prin amplasarea şi demontarea celebrului panou „Ţinutul Secuiesc” în anul 2007, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Demeter Janos, în prezent vicepreşedinte al CJ Covasna, a fost în 2007 iniţiatorul amplasării, pe DN 11, la graniţa dintre judeţele Covasna şi Braşov, a unui panou inscripţionat „Ţinutul Secuiesc” în limbile română, maghiară şi engleză.

Panoul, care reprezenta doi tineri îmbrăcaţi în port secuiesc în faţa unei porţi secuieşti din lemn, a fost inaugurat la începutul lunii aiugust 2007, în prezenţa mai multor lideri UDMR, printre care şi preşedintele Uniunii, Marko Bela. Panoul a stârnit reacţii vehemente din partea partidelor româneşti, care au susţinut la acea vreme că prin amplasarea acestuia s-ar marca Ţinutul Secuiesc de către administraţia UDMR, deşi conducerea de la acea vreme a CJ Covasna a susţinut permanent că panoul ar fi unul publicitar, de promovare turistică a zonei.

Cu toate acestea, panoul a fost demontat la numai două zile după amplasare, la iniţiativa Societăţii Naţionale de Drumuri, care a arătat că panoul n-ar fi avut autorizaţie şi că ar fi fost prea aproape de axul DN 11. La aproape doi ani de la aceste evenimente, urmare a unei sesizări depuse de cetăţeanul Dan Tănasă, Curtea de Conturi a României le-a imputat fostului preşedinte al CJ Covasna, Demeter Janos 8. 238 de lei, iar fostului arhitect al judeţului, Stela Florea, 9. 100 de lei, pentru prejudicierea bugetului public prin cheltuieli pentru amplasarea şi respectiv autorizarea amplasării panoului, iar apoi pentru demontarea panoului.

Autor : Monica RIZEA
Joi, 05 Martie 2009 – 03:50 PM

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Prostia si fudulia se platesc! Demeter Janos a venit cu bani de acasa sa achite panoul!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/prostia-si-fudulia-se-platesc-demeter-janos-a-venit-cu-bani-de-acasa-sa-achite-panoul-2/