PROTEST CIVIC MEDIA: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe incita la uciderea jurnalistului roman Dan Tanasă de catre un mic grof maghiar local. NUP revoltator pentru Csató Kovács Imre, cel care i-a amenintat cu moartea pe Dan Tanasa si Sabina Elena. SOLIDARITATE

December 23, 2013 •Dan Tanasa •Views: 1652

Asociatia-Civic-Media-Informatia-egal-Libertate-LogoPROTEST: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe incita la uciderea jurnalistului roman Dan Tanasă de catre un mic grof  maghiar local

Asociația Civic Media a aflat cu stupoare faptul că Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a decis neînceperea urmăririi penale împotriva omului de afaceri Csató Kovács Imre după ce acesta l-a amenințat cu moartea pe jurnalistul Dan Tanasă, membru de onoare al Asociației Civic Media, distins cu Premiul Mile Carpensian 2013 pentru Curaj si Excelenta in Jurnalism.

Reamintim opiniei publice faptul că în luna martie a.c. omul de afaceri harghitean Csató Kovács Imre l-a amenințat cu moartea pe jurnalistul Dan Tanasă prin intermediul unui mesaj pe care l-a expediat pe pagina de Facebook a jurnalistului. ”Te büdös gazember, a torkodat kéne elvágni, a Sabinájéval együtt! TakarodjatokSzékelyföldről, terület tolvajok!”, a scris Csató Kovács Imre. Traducerea mesajului în limba română: ”Gunoi împuţit, ar trebui să-ţi tăiem beregata, odată cu a Sabinei! Căraţi-vă din Ţinutul Secuiesc, tâlhari de terenuri!”.

Amenințarea cu moarea la adresa jurnalistului Dan Tanasă a venit după ce acesta a relatat pe blogul său despre cazul elevei Sabina Elena din Covasna, supusă unui adevărat linsaj media de către presa maghiară din România pentru simplul fapt că a îndrăznit să meargă la școală cu o betiță tricoloră în ziua de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni.

La capătul unei anchete de opt luni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a decis neînceperea urmăririi penale împotriva omului de afaceri Csató Kovács Imre pe motiv că ”mesajul nu a avut un caracter serios”.

Considerăm că rezoluția Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe în acest dosar este complet nelegală, imorală și revoltătoare. Ne întrebăm cum anume a stabilit Parchetul că mesajul lui Csató Kovács Imre nu a avut un caracter serios? Parchetul refuză în acest caz să sancționeze un mesaj de amenințare cu moartea cât se poate de clar și direct, trimis chiar de către omul de afaceri care nu și-a cerut scuze niciodată pentru această faptă și nu regretă în niciun fel cele întâmplate.

Este cât se poate de evident că în acest caz s-ar fi impus trimiterea în judecată a omului de afaceri de vreme ce el este un exemplu pentru opinia publică și cu atât mai mult cu cât, potrivit paginii de internet a Judecătoriei Miercurea Ciuc, Csató Kovács Imre a fost condamnat în decembrie 2007 pentru fapte de amenințare la adresa lui Csiszer Elod în dosarul nr. 143/258/2006 (nu credem că la mijloc este vorba de o simplă coincidență de nume).

Rezoluția Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe deschide o adevărată cutie a Pandorei și transmite din nou un mesaj al justiției care nu face dreptate ci este o sursă permanentă de nedreptate. Urmare acestei rezoluții ne putem aștepta ca amenințările cu moartea să devină ceva banal în România, de vreme ce justiția nu le sancționeză în niciun fel.

Solicităm public o reacție imediată din partea Procurorului General al României, Tiberiu Nițu, prin care să transimită un mesaj foarte clar opiniei publice de restabilire a încrederii în justiție. Amenințarea cu tăierea beregatei unui jurnalist este ceva foarte serios iar nepedepsirea ei în niciun fel nu poate decât să încurajeze un astfel de comportament antisocial.

Integral pe roncea.ro

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to PROTEST CIVIC MEDIA: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe incita la uciderea jurnalistului roman Dan Tanasă de catre un mic grof maghiar local. NUP revoltator pentru Csató Kovács Imre, cel care i-a amenintat cu moartea pe Dan Tanasa si Sabina Elena. SOLIDARITATE

 1. Andreea says:

  Nici ei nu vor. Pe de alta parte mi se pare îngrozitor ca asemenea lucruri se intampla la noi. Mai grav este ca sunt adresate dumnevoastră si unui copil. Sa speram ca superiorii acelui procuror sunt de partea dreptății

 2. Andreea says:

  Dacă un roman declara așa ceva ce se întâmpla? Unde e egalitatea si cum se dace ca unii sunt mai egali decat altii . Cat despre dumneavoastră nu or sa va omoare caci v-ar transforma în martir.

  • Dan Tanasa says:

   Nu știu de ce dar nu vreau să ajung martir 🙂

  • Serban says:

   Nu avem nevoie de martiri, de eroi morți. Prefer oricând un om în viață decât 1000 de eroi morți.

   „Cat despre dumneavoastră nu or sa va omoare caci v-ar transforma în martir.”
   Nu știu cât de mult v-ar ajuta pe dumneavoastră, de exemplu, să fiți omorâtă de un golan dar să știți că după moarte veți fi considerată un simbol al nu-știu-cărei lupte. Pe mine nu m-ar ajuta cu absolut nimic.

   Și hai să gândim un pic treaba: ce-l împiedică pe acel „om de afaceri” să angajeze pe cineva să omoare o persoană? Iar acel cineva să fie condamnat după aia la 2 ani de închisoare cu suspendare pe motiv că era nebun, iar după trei luni de stat la casă și masă plătite de statul român să fie eliberat în baza legii amnistiei, deja în discuții în Parlament?
   Și să nu-mi spuneți că în închisoare o va duce rău. Uitați-vă doar la Gigi Becali, care face scandal că nu s-a putut uita la televizor la un meci de fotbal și care va fi eliberat de sărbători pentru a merge acasă… Ce închisoare e aia din care pleci săptămânal acasă? Ce corecție aplici acelor oameni și ce învață ei din asta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "PROTEST CIVIC MEDIA: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe incita la uciderea jurnalistului roman Dan Tanasă de catre un mic grof maghiar local. NUP revoltator pentru Csató Kovács Imre, cel care i-a amenintat cu moartea pe Dan Tanasa si Sabina Elena. SOLIDARITATE"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/protest-civic-media-parchetul-de-pe-langa-judecatoria-sfantu-gheorghe-incita-la-uciderea-jurnalistului-roman-dan-tanasa-de-catre-un-mic-grof-maghiar-local-nup-revoltator-pentru-csato-kovacs-imre-ce/