Protest in legatura cu activitatea antistatala, antiromaneasca, a unor organizatii maghiare, revizioniste, iredentiste, paramilitare!

September 1, 2009 •antiromanism, discriminare, Garda Maghiara, iredentism, PCM, separatism etnic, sovinism, UDMR, Ungaria, Ungaria Mare •Views: 1182

Stimate Domnule Presedinte al Romaniei, TRAIAN BASESCU, Stimate Domnule Prim-Ministru al Romaniei, EMIL BOC, Stimate Domnule Presedinte al Senatului Romaniei, MIRCEA GEOANA, Stimata Doamna Presedinte a Camerei Deputatilor, ROBERTA ANASTASE, In numele ’’Ligii Culturale Pentru Unitatea Romanilor De Pretutindeni’’, Departamentul Moldova, va rugam sa dispuneti adoptarea masurilor legale, constitutionale pentru interzicerea activitatilor subversive, provocatoare, sfidatoare desfasurate in Transilvania de catre unele organizatii revizioniste, iredentiste, paramilitare maghiare de peste hotare.

Toleranta excesiva, lipsa unei atitudini ferme, intransigente, a unei reactii legitime a autoritatilor statului nostru permit activitatea acestor organizatii neohortiste, naziste pe teritoriul sacru al Transilvaniei, sub pretextul unor comemorari, aniversari etc. Caracterul nociv al activitatii acestor organizatii consta in faptul ca scopul lor este de a atrage atentia opiniei publice internationale, chipurile, asupra ’’terorii antimaghiare’’, inventate de liderii lor iredentisti, precum si de a recruta tineri maghiari care sa lupte impotriva statelor presupuse ca asupresc pe maghiari.

Aceste organizatii revizioniste, paramilitare, se afla in stransa legatura cu mai multe organizatii similare de extrema dreapta din Europa si Canada, avand un rol destabilizator, antisocial. Ele actioneaza sub lozinca ’’Va fi al nostru, ceea ce vom lupta sa putem obtine’’, iar scopul final, nedisimulat il constituie desprinderea Transilvaniei de Romania si refacerea Ungariei Mari. Liderii unora dintre aceste organizatii au interdictii de intrare in Canada, Serbia si Slovacia, dar, in mod inexplicabil, nu si in Romania.

Prin toate programele si activitatile desfasurate, organizatiile iredentiste si revizioniste maghiare care patrund in Transilvania, sub diferite pretexte, incalca flagrant nu numai prevederile Constitutiei, suveranitatea si integritatea sa teritoriala a Romaniei, ci si principiile unanim admise ale Dreptului International, motiv pentru care va rugam sa dispuneti interdictia pe viitor a oricaror activitati ale acestor organizatii paramilitare, hortisto-revizioniste pe teritoriul tarii noastre.

Cu deosebita stima,
Presedintele Departamentului Moldova al ’’Ligii Culturale Pentru Unitatea Romanilor De Pretutindeni’’,
Academician Constantin Gh. MARINESCU
Vicepresedinte, Prof.univ.dr. Viorel ENEA
Vicepresedinte, Prof.univ.dr. Alexandru AMITITELOAIE
Vicepresedinte al Departamentului si Presedinte al Filialei ’’Ligii Culturale Romane’’ din judetul Galati,
jr.dr. Pompiliu COMSA
Presedintele Filialei ’’Ligii Culturale Romane’’ din Pascani,
jr. master Ion MACOVEI

P.S. Am considerat o datorie de constiinta a Ligii Culturale Pentru Unitatea Romanilor De Pretutindeni care a exercitat un rol proeminent in faurirea Romaniei Mari, sa va adresam acest Memoriu.

Sursa: Zona interzisa

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Protest in legatura cu activitatea antistatala, antiromaneasca, a unor organizatii maghiare, revizioniste, iredentiste, paramilitare!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/protest-in-legatura-cu-activitatea-antistatala-antiromaneasca-a-unor-organizatii-maghiare-revizioniste-iredentiste-paramilitare-2/