PROTEST ÎN STRADĂ. Românii din Covasna se revoltă împotriva șovinismului promovat de UDMR

March 20, 2018 •Covasna •Views: 3112

Despărțământul Covasna-Harghita al ASTREI, prin vicepreședinta Maria Crețu-Graur, anunță organizarea acțiunii de PICHETARE a Primăriei Sf. Gheorghe, în zilele de 22 și 23 martie, între orele 15.30-16.30, în semn de protest față de hotărârea organizatorilor Zilelor Sf. Gheorghe 2018 de a muta Scena Comunității din centrul orașului, în curtea unei unități de învățământ, transmite cotidianul Mesagerul de Covasna.

Vezi și FĂRĂ PRECEDENT. Sătui de șovinismul primarului UDMR, românii din Sfântu Gheorghe BOICOTEAZĂ manifestările Zilelor Sfântu Gheorghe

„Cei ce încearcă să facă un exercițiu de memorie trebuie să își amintească faptul că mulți ani de zile la rând, programele de folclor românesc pregătite pe rând de mai multe ONG-uri ale comunității românești din Sf.Gheorghe, la care și-au dat concursul ansambluri de dansuri populare și interpreți de folclor din țară, dar și oaspeți din Republica Moldova sau Cernăuți-Ucraina, NU AU ÎNCĂPUT pe scenele centrale A și B, ci doar pe cele lăturalnice (ascunse chiar) din gangul din spatele Primăriei, din spatele Muzeului Național Secuiesc sau de pe „strada cu ruine”.

Spre bucuria noastră, în cadrul ultimelor două ediții ale Zilelor Sfântu Gheorghe (2016, 2017) am reușit „să scoatem” PORTUL, DANSUL ȘI CÂNTECUL POPULAR ROMÂNESC din ganguri, din curți sau de pe „ strada cu ruine” și să-l prezentăm publicului, în lumină, pe a doua scenă ca importanță, SCENA COMUNITĂȚII, situată în Piața Sfântu Gheorghe, alături de alte programe culturale care s-au îmbinat între ele atât ca genuri muzicale, cât și ca prezență a etniilor conlocuitoare: români, maghiari, romi. DE NOI DEPINDE DACĂ VA FI AȘA, ȘI ÎN ACEST AN! Nu mai avem voie să ne lăsăm călcați în picioare de cei care organizează aceste activități și din taxele și impozitele noastre! VENIȚI ALĂTURI DE NOI, DACĂ VĂ PASĂ!”, se arată în comunictul de presă.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "PROTEST ÎN STRADĂ. Românii din Covasna se revoltă împotriva șovinismului promovat de UDMR"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/protest-in-strada-romanii-din-covasna-se-revolta-impotriva-sovinismului-promovat-de-udmr/