Radu Tudor: Dacă nu respectă articolul 1 din Constituția României UDMR este o amenințare pentru ordinea constituțională și securitatea națională

December 20, 2012 •Radu Tudor •Views: 1501

Radu Tudor

Radu Tudor

Într-o postare pe blogul său, jurnalistul Antena 3 Radu Tudor a taxat în termeni foarte categorici (la care subscriu în totalitate!) atitudinea sfidătoare a președintelui UDMR, Kelemen Hunor, cu privire la subiectul revizuirii articolului 1 din Constituția României.

”Liderul UDMR Kelemen Hunor se da singur de gol. Anume ca el si formatiunea pe care o conduce nu doresc sub nici o forma respectarea articolului 1 din Constitutie, cel care prevede in mod expres statul national si indivizibil. Cum nu e prima oara cind UDMR nu e de acord cu integritatea teritoriala a Romaniei, nu pot decit sa ma bucur ca au esuat negocierile pentru o guvernare comuna USL-UDMR.

Iata ce spune presa de azi :

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, sustine intr-un interviu ca Dan Voiculescu a impus Uniunii, in timpul negocierilor purtate imediat dupa alegerile din 9 decembrie, o conditie suplimentara care a facut practic imposibila intrarea la guvernare. Conditia era, potrivit lui Kelemen Hunor, ca UDMR sa se declare de acord cu articolul 1 din Constitutie si sa nu puna niciodata in discutie sintagma de “stat national“. “Era clar o conditie ca sa ne impinga pe noi in afara jocului, fiindca era clar ca nu putem face asa ceva. Eu nu accept sa fac declaratii de loialitate nici lui Antonescu, nici lui Voiculescu, si nici sa-mi spuna cineva intr-o tara libera despre ce am voie si despre ce nu am voie sa vorbesc. Revizuirea Constitutiei este o dezbatere politica, parlamentara, care la un moment dat se voteaza, nu are legatura cu guvernul“, a mai spus presedintele UDMR.
Kelemen Hunor ne crede orbi si prosti. Aici nu e vorba despre Antonescu sau Voiculescu ci despre nerespectarea de catre domnia sa si UDMR a Constitutiei Romaniei, in special Articolul 1, care spune asa : “România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”.
Ati jurat cu mina pe Biblie sa respectati Constitutia si legile tarii, ca ministru al culturii, dle Hunor. Dvs si restul ministrilor UDMR care au guvernat alaturi de PDL.
Daca nu vreti sa respectati articolul 1, asumativa faptul ca prin ceea ce spuneti si faceti sunteti o amenintare pentru ordinea constitutionala si implicit securitatea nationala.
Cind va veti hotari sa respectati Constitutia in baza careia sunteti demnitari si luati un purcoi de bani, sa ne anuntati si pe noi.
Vom stii atunci ca aveti minimul respect pentru tara ai carei cetateni sunteti si in care faceti atita profit…”
Sursa: blogul lui Radu TudorTags: , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to Radu Tudor: Dacă nu respectă articolul 1 din Constituția României UDMR este o amenințare pentru ordinea constituțională și securitatea națională

 1. clara, Timisoara says:

  Politicienii de etnie maghiara, trebuiesc tratati cu acelasi sictir cu care este tratat si Base, ok? Respect pentru cetatenii romani de etnie maghiara……… in Timisoara, acestia n-au treaba, prieteni cu politica UDMR de la Bucuresti, ci suntem prieteni, pentru ca traim in acelasi cartier, in aceeasi comunitate de vecini! Deci, mai scuti-ne cu politicile dvs de la Bucuresti, stimabili lideri ai UDMR! Nu cunoasteti realitatile din teritoriu, pardon!

 2. Alex says:

  Limitele revizuirii ARTICOLUL 152
  (1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.

  (2) De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.

  (3) Constituţia nu poate fi revizuită pe durata stării de asediu sau a stării de urgenţă şi nici în timp de război.

  • clara, Timisoara says:

   haide meeeeey Alex, mai lasa-ne si tu cu art.-urile tale din Constitutie……. cetatenii de etnie maghiara, dar de cetatzenie romana traiesc in comunitatea de romani foarte bine………. ce pisici se mai baga si Bucurestiul unde chiar nu-i fierbe oala? Ma refer la UDMR, de la Bucuresti!

 3. costin serban says:

  A fost prea bland.Exista puscarie pentru astfel de “cetateni” in multe tari, unde se aplica legea, dar nu si la noi…inca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Radu Tudor: Dacă nu respectă articolul 1 din Constituția României UDMR este o amenințare pentru ordinea constituțională și securitatea națională"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/radu-tudor-daca-nu-respecta-articolul-1-din-constitutia-romaniei-udmr-este-o-amenintare-pentru-ordinea-constitutionala-si-securitatea-nationala/