Radu Tudor: De ce România nu e Polonia…

January 20, 2016 •Polonia •Views: 2234

Analistul politic și militar Radu Tudor salută într-un mesaj postat pe blogul personal atitudinea demnă a guvernului polnez în fața criticilor venite din partea instituțiilor europene.

„Polonia si Romania. Doua foste tari comuniste, plecare din acelasi bloc start acum 25 de ani. Azi Polonia e un exemplu de forta economica si militara, cu investitii masive de peste 100 miliarde euro in domeniile strategice. Romania e mult ramasa in urma, cu o armata slab dotata, fara infrastructura rutiera si feroviara modernizata, cu o economie prea putin bazata pe o performanta industriala si investitionala.

Tineti minte momentul Iulie 2012? Cand ultra-majoritatea poporului roman l-a demis pe Basescu? Ce au facut atunci liderii politici romani? S-au dus la Bruxelles spasiti si s-au intors cu coada intre picioare. Marii barbati erau moi ca untul la soare.

Ce face Polonia cand e acuzata ca adopta niste reforme controversate? Se duce la Bruxelles si se bate in Parlamentul European si Comisia Europeana pentru justetea masurilor sale, pentru dreptul de a lua deciziile pe care le considera necesare in a indrepta tara dupa un regim nu tocmai fericit. Si, atentie, premierul Poloniei e o femeie. Care n-a venit acasa cu lista de 11 puncte de penitenta de la Bruxelles.

De aceea Polonia e unde e si noi suntem unde suntem…”, a precizat Radu Tudor pe blog.

Premierul polonez Beata Szydlo a apărat în Parlamentul European (PE) reformele controversate din sistemul judiciar şi presă ale Guvernului pe care-l conduce, relatează Euronews citat de Mediafax.

Szydlo a apreciat marţi, în acest discurs, că modificările privind tribunalul constituţional şi guvernanţa instituţiilor publice de presă sunt conforme normelor europene. În opinia sa această polemică este rezutatul “unei lipse de informaţii sau poate a unei voinţe de face rău”.

Un semn al tensiunilor dintre Uniunea Europeană (UE) şi Varşovia este faptul că ea s-a declarat uimită de timpul şi energia investite de europeni în probleme care, în opinia sa, ţin de politica internă a ţării. “Modificările pe care le-am efectuat reflectă normele europene şi nu diferă în niciun fel de normele UE în alte state”, a subliniat ea.

FOTO: Radu Tudor

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Radu Tudor: De ce România nu e Polonia…

  1. Vanesa says:

    Si fetele cu cateva pretentii se intreaba unde sunt bravii barbati romani… Sa fie NATO de vina? N.or fi toti in Afganistan? Spun “cateva pretentii” si deja cred ca am blufat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Radu Tudor: De ce România nu e Polonia…"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/radu-tudor-de-ce-romania-nu-e-polonia/