REACȚIE. MAE condamnă ferm ultimele declarații ale vice-premierului Ungariei

June 19, 2018 •Ministerul Afacerilor Externe •Views: 1650

În cadrul unei emisiuni difuzate pe 4 iunie de televiziunea ungară ECHO TV vicepremierul maghiar Zsolt Semjén, în stilul caracteristic a făcut afirmații insultătoare la adresa statului român, precum și declarații ridicole cu privire la realitățile politico-istorice din România. Din acest motiv și din cauza lipsei de reacție a autorităților române, Historia a cerut Ministerului Afacerilor Externe să răspundă la o sesizare, transmite Historia.ro.

Vezi și DECLARAȚII INACCEPTABILE. Vicepremierul Ungariei: Adunarea Naţională de la Alba Iulia nu a fost legitimă din punctul de vedere juridic

Răspunsul Ministerului Afacerilor Externe transmis redacției Historia.ro:

Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă transmitem următoarele:

Μinisterul Afacerilor Externe rămâne angajat în consolidarea unei relații româno-ungare de cooperare, respect și încredere reciprocă în avantajul nemijlocit al cetățenilor celor două state, indiferent de originea etnică a acestora şi invită oficialii ungari să se angajeze în dialogul bilateral în acelaşi spirit.

România își conduce politica externă pe relația cu Ungaria în această logică, exprimându-și încrederea că relațiile româno-ungare vor avea în continuare ca reper pilonii politico-juridici reprezentanți de Tratatul politic de bază și de Declarația privind cooperarea și parteneriatul strategic pentru Europa în sec XXI, precum și apartenența celor două state la spațiul euro-atlantic.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă în mod ferm ultimele declarații ale vice-premierului Ungariei, Semjen Zsolt, apărute în spațiul public, care demonstrează o profundă necunoaștere a istoriei și o ignorare a principiilor dreptului internațional, manifestând, totodată, aroganță și lipsă de respect față de poporul român și față de istoria sa.

Ministerul Afacerilor Externe își exprimă speranța că aceste declarații nu reprezintă poziția oficială a autorităților de la Budapesta și așteaptă clarificări în acest sens.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte autorităţilor ungare că este necesar a manifesta reținere, deferență și responsabilitate în declarațiile pe care le face în calitate oficială.

Integral pe historia.ro

FOTO: Teodor Meleșcanu, OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to REACȚIE. MAE condamnă ferm ultimele declarații ale vice-premierului Ungariei

  1. Marian says:

    deci reacția MAE este de fapt un răspunsul transmis redacției Historia.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "REACȚIE. MAE condamnă ferm ultimele declarații ale vice-premierului Ungariei"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/reactie-mae-condamna-ferm-ultimele-declaratii-ale-vice-premierului-ungariei/