REACȚIE. Vicepremierul Ungariei, despre vizita președintelui Iohannis în Covasna și Harghita

July 19, 2017 •Ungaria •Views: 2673

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a declarat miercuri, la Universitatea de Vară ”Tusvanyos” de la Băile Tușnad, că vizita în ”Secuime” a președintelui Klaus Iohannis „poate fi numită corectă și pozitivă”, transmite Agerpres.

Vezi și ANALIZĂ. Iohannis în Covasna și Harghita. Unde a greșit și unde a procedat corect

Conform lui Semjen, faptul că președintele României a făcut o vizită oficială în județele Covasna și Harghita, faptul că a ascultat ”stând drepți” și cu ”multă stimă” imnul secuiesc, precum și faptul că a primit un steag secuiesc, în schimbul căruia a dat un tricolor românesc, reprezintă ”pași importanți înainte”.

Vicepremierul Ungariei a mai remarcat ca fiind pozitiv faptul că, deși președintele României a respins ideea autonomiei pe criterii etnice, a vorbit, totuși, despre autonomie locală și regională, ceea ce, în opinia oficialului maghiar, reprezintă ”începutul unui dialog” pe această temă și ”acceptarea parțială a ideii de autonomie”.

Referindu-se la autonomia teritorială, Semjen Zsolt a ținut să sublinieze că maghiarii din Transilvania nu au cerut ”ceva pentru care nu există precedent” în Uniunea Europeană.

”Nu suntem cetățeni de rangul doi (…), ce se cuvine altora ni se cuvine și nouă (…) Noi, maghiarii, nu am cerut ceva care nu are precedent”, a declarat Semjen Zsolt, potrivit traducerii oficiale, asigurată de organizatori.

În context, oficialul de la Budapesta a menționat că autonomia este stipulată în Declarația de la Alba Iulia din 1918, iar maghiarii le cer românilor să respecte ceea ce ”au promis prin acel document”.

FOTO: superiorhirek.hu

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to REACȚIE. Vicepremierul Ungariei, despre vizita președintelui Iohannis în Covasna și Harghita

 1. Semjen Zsolt, nu uita, Andrei Bathrory a fost prins si decapitat de Secui says:

  Semjen Zsolt, nu uita, Andrei Bathrory a fost capturat si decapitat de Secui in coliba unui taietor de lemne!

 2. Secuii Nu Sunt Unguri says:

  Secuii au luptat contra Ungurilor pe vremea lui Mihai Viteazu!
  Mai mult Secuii au dorit Unirea cu Romania in 1918!

  De aceea l-a dresat pe Cristian Rusu :
  a rog sa vizionati video-ul cu emisiunea Metropolis Cluj-difuzata pe 28 mai de tv ARTE , dati cick pe imagine unde scrie Metropolis pentru accesa video-ul

  http://sites.arte.tv/metropolis/fr/cluj-napoca-metropolis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "REACȚIE. Vicepremierul Ungariei, despre vizita președintelui Iohannis în Covasna și Harghita"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/reactie-vicepremierul-ungariei-despre-vizita-presedintelui-iohannis-in-covasna-si-harghita/