REACȚIE. Vicepreședintele ALDE, Alexandru Băișanu, se opune oficializării limbii maghiare în administrație

June 30, 2018 •Parlamentul Romaniei •Views: 2329

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, vineri, că nu poate susține prevederile din Codul Administrativ care permit folosirea limbii maghiare în administrație și chiar dacă ponderea minorității este mai mică de 20 la sută din numărul locuitorilor.

Vezi și EXCLUSIV. În anul Centenarului, Guvernul României recunoaște oficial existența „ținutului secuiesc”

„Eu o asemenea prevedere nu pot vota. În România, orice cetățean, indiferent de etnie, avem 18 etnii, trebuie să știe să vorbească și să scrie în limba română”, a declarat Băișanu pentru News Bucovina.

El a explicat că potrivit prevederilor europene în domeniul minorităților naționale, „tratamentul preferenţial nu poate să fie acordat în alte domenii în afară de educaţie şi cultură, decât în cazuri excepţionale”.

Potrivit lui Băișanu, o asemenea prevedere nu poate să fie adoptată de Parlament întrucât ar genera un precedent periculos și s-ar ajunge ca în România limba română să nu mai fie singura limbă oficială, urmând ca maghiara să devină, legal, a doua limbă oficială a țării.

Integral pe News Bucovina

FOTO: monitorulsv.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to REACȚIE. Vicepreședintele ALDE, Alexandru Băișanu, se opune oficializării limbii maghiare în administrație

  1. moshu49 says:

    nu cred ce spun aleșii în presa locală, mint de se rup norii 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "REACȚIE. Vicepreședintele ALDE, Alexandru Băișanu, se opune oficializării limbii maghiare în administrație"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/reactie-vicepresedintele-alde-alexandru-baisanu-se-opune-oficializarii-limbii-maghiare-in-administratie/