RECOMAND. Dacii în sculptura romană și unde îi putem vedea azi

June 10, 2013 •dacii •Views: 1753

Dacii în sculptura romană www.statuidedaci.ro

Ce inseamană “DACII ÎN SCULPTURA ROMANĂ ȘI UNDE ÎI PUTEM VEDEA AZI” ?

Inseamnă un web site în care am încercat să alăturăm texte, fotografii și locații ale statuilor romane ale dacilor, strămoșii poporului român, statui care se găsesc în diferite colecții private și muzee celebre din lume.

Considerăm că este util atat pentru drumețul român ce călătorește în afara României cât și pentru diaspora românească, să știe unde poate găsi aceste statui ale strămoșilor. Noi, realizatorii website-ului, nu încercăm să emitem ipoteze sau răspunsuri despre posibile întrebări, legitime de altfel, referitoare la motivele pentru care poporul dac s-a bucurat de o atenție cu totul specială din partea elitei Imperiului roman. Cei pasionați de istoria și identitatea culturală a poporului român și de istoria Europei, pot să aducă contribuții însemnate la acest subiect extrem de incitant și important pentru societatea românească contemporană precum și pentru cea europeană.

Mulțumim istoricului Leonard Velcescu pentru documetele puse la dispoziție și rabdarea cu care ne-a ajutat să începem acest demers pe care noi îl considerăm civic. Toți cei care dețin materiale fotografice sau documentare despre acest subiect pe care doresc să le promoveze prin intermediul acestui web site sunt bineveniți să o facă. Membrii echipei care s-au ocupat de realizarea acestui proiect sunt voluntari și gata să primeasca alături noi colaboratori.

Florin C. Parlea
iccromania.org
romanianletters.ro

Mai multe pe www.statuidedaci.roTags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "RECOMAND. Dacii în sculptura romană și unde îi putem vedea azi"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/recomand-dacii-in-sculptura-romana-si-unde-ii-putem-vedea-azi/