RECOMAND. “Pe urmele geto-dacilor“, conferință și lansare de carte în București

February 7, 2014 •dacii •Views: 1714

Pe urmele geto-dacilor

Asociaţia Vatra Daciei a pregătit deja o serie de proiecte de mare anvergură, care vor fi demarate în acest an. Vă aşteptăm pe toţi vineri, 21 februarie 2014, la Universitatea de Arhitectura şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti, la Sala Frescelor (str. Academiei nr. 18-20), începând cu ora 18:30, pentru a vă aduce la cunoştinţă planurile noastre, pentru a ne cunoaşte şi pentru a găsi împreună soluţii care să conducă la o mai mare atenţie acordată istoriei, ca element crucial în înţelegerea prezentului şi cu rol hotărâtor în construcţia unui viitor mai bun.

Veţi afla, cu această ocazie, detalii privind proiectele noastre arheologice de la Hândreşti şi Zargedava, primul cu rol în cercetarea culturii Cucuteni, iar al doilea cu scopul de a înţelege mai bine cultura şi civilizaţia geto-dacilor din Moldova, precum şi fascinanta poveste a celor două aşezări milenare.

Lansare de carte

În cadrul aceluiaşi eveniment va avea loc şi lansarea oficială a volumului “Pe urmele geto-dacilor“, autor Valentin Roman. Veţi afla, din paginile sale, lucruri care nu sunt prezentate în manualele de istorie, fapt care, astăzi, contribuie la menţinerea unei percepţii parţial false cu privire la strămoşii noştri geto-daci, multe elemente care ţin de cultura şi civilizaţia lor materială şi spirituală nefiind cunoscute de publicul larg. Descoperă, printre altele, informaţii cu privire la vastele cunoştinţe de medicină şi astronomie pe care geto-dacii le deţineau, dar şi cum războaiele cu romanii au continuat mult timp după anul 106, semn al faptului că strămoşii noştri nu au acceptat niciodată prezenţa invadatorului.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Mai multe detalii pe vatra-daciei.ro

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to RECOMAND. “Pe urmele geto-dacilor“, conferință și lansare de carte în București

  1. Gabriel says:

    DE CE NU SE FAC ASTFEL DE EVENIMENTE SI LA ORADEA ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "RECOMAND. “Pe urmele geto-dacilor“, conferință și lansare de carte în București"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/recomand-pe-urmele-geto-dacilor-conferinta-si-lansare-de-carte-in-bucuresti/