REFUGIAȚI. 40% dintre germani vor ca Angela Merkel să demisioneze din cauza politicii sale privind migrația

January 29, 2016 • Germania • Views: 1651

Nu mai puțin de 40% dintre germani vor ca șefa guvernului federal Angela Merkel să demisioneze din cauza politicii sale privind refugiații, care a permis ca 1,1 milioane de solicitanți de azil să ajungă în țară în 2015, relatează vineri Reuters, citând rezultatele unui sondaj Insa pentru revista Focus, transmite Agerpres.

Sondajul realizat pe un eșantion de 2.047 de germani, pe care Insa l-a realizat între 22 și 25 ianuarie, arată că 45,2% dintre germani cred că politica Angelei Merkel privind migrația nu reprezintă un motiv ca ea să demisioneze.

Între timp, Germania a luat deja primele măsuri pentru diminuarea afluxului de refugiați. Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a anunțat joi că țara sa va plasa Algeria, Marocul și Tunisia pe lista sa de ‘țări sigure’, înăsprind condițiile de azil pentru cetățenii acestor țări.

‘Acum, vom (…) înscrie în legea germană cele trei țări Maroc, Algeria și Tunisia ca țări sigure’, a declarat vicecancelarul german, lider al Partidului Social-Democrat, după o reuniune cu șefi ai altor două partide ale coaliției la putere, cancelarul Angela Merkel și Horst Seehofer, liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Creștin-Democrate, partid al cancelarului german.

FOTO: ibtimes.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend