REPLICĂ consilierilor locali Enea, Negovici și Șerban, aliații UDMR în cazul denumirii Spitalului de Cardiologie din Covasna

May 4, 2015 •Covasna •Views: 2450

Având în vedere modul jenant și replica lipsită de argumente valide a celor trei consilieri locali ai PSD, care s-au poziționat alături de UDMR și de restul extremiștilor maghiari în cazul schimbării denumirii Spitalului de Recuperare Cardiovasculară ”Dr. Benedek Geza” din Covasna, replică publicată de un cotidian local, mă văd nevoit să reacționez, tocmai pentru a nu lăsa dezinformarea și manipularea să fie luate drept adevăruri.

Cei trei consilieri locali, Nicolae Enea, Vasile Neagovici şi Dumitru Şerban, susțin că nu au fost informați cu privire la demersurile Asociației Justinian Teculescu. Opinia publică covăsneană trebuie însă să știe faptul că managerul spitalului, Cristian Cimpoi, a fost consultat și și-a dat acordul pentru includerea numelui doctorului Nicolae Teculescu în denumirea spitalului (o spune chiar și Ministerul Sanatății, aici). Mai mult, gurile rele spun că managerul spitalului, Cristian Cimpoi, nu ia decizii fără consultarea doctorului Enea Nicolae, unchiul său. Cât despre consilierul local Negovici, acesta a fost consultat în calitate de lider de sindicat si a fost de acord și el cu schimbarea denumirii.

Cimpoi și Neagovici au dat înapoi atunci când UDMR și-a arătat mușchii și, din rațiuni care pot fi foarte ușor intuite, s-au dezis de initiativă și apoi s-au pozitionat alături de extremiștii din UDMR, PCM și PPMT. Enea și Neagovici și-au însușit in mod suspect retorica extremista maghiară de contestare a personalității medicului Nicolae Teculescu, calea de atac folosită de strategii extremiști maghiari pentru anularea numelui românesc din titulatura spitalului. Cei doi consilieri locali ai PSD au folosit această retorică, cum că Dr. Nicolae Teculescu nu ar fi fost o personalitate (inițial au coborât până la aberanta afirmație că nu era medic; după ce s-a dovedit ca nu era asa au schimbat discursul și au zis că nu îi cunosc activitatea profesională, de parcă acesta e un argument) pentru a-și justifica atitudinea de aliați ai UDMR, PPMT și PCM.

Cei trei consilieri locali ai PSD dezinformează încă odată când spun ca au propus nume alternative românești și că dacă ar fi fost numele unei alte persoane ar fi fost acceptat: 1). din procesul verbal al sedinței de consiliu local in care s-a dezbatut acest subiect nu reiese că s-ar fi făcut propuneri alternative de către cei trei consilieri. Procesul verbal al sedinței consemnează doar retorica, perfect însușită de la liderii UDMR, PCM și PPMT, anti Asociatia Justian Teculescu și anti Dr. Nicolae Teculescu; 2) dacă tot sunt așa de performanți și cred că UDMR le-ar fi acceptat propunerile altor nume, cu care de altfel eu personal sunt de acord, le lansez provocarea să-și probeze afirmațiile și să obțina de la UDMR acordul pentru modificarea denumirii spitalului prin introducerea numelui unei personalități românești, Dr. Radu Horia sau alt nume. Dacă nu obțin această modificare înseamna că afirmațiile celor trei consilieri locali legate de faptul că o altă denumire ar fi fost acceptată dar a fost greșeala inițiatorilor ca au ales numele Dr. Nicolae Teculescu se dovedesc a fi simple afirmații fără acoperire, menite doar a manipula și a ascunde poziția celor trei de partea UDMR.

Argumenetele privitoare la Dr. Radu Horia sunt perfect pertinente. Îi provoc pe cei trei consilieri să probeze faptul că sunt de partea românilor din Covasna și să obțină de la grofii din UDMR modificarea denumirii spitalului prin includerea numelui Dr. Radu Horia și îmi voi scoate pălăria in fața lor. Istoria româneasca a spitalului, precum și secția din Întorsura Buzăului, reclamă și o denumire românească. De asemenea, îi provoc pe cei trei consilieri locali ai PSD, aliții UDMR în acest caz, să obțină modificarea denumirii liceului din Covasna, maghiarizat samavolnic în anii 90.

În încercarea de a-și masca atitudinea pro-UDMR, cei trei conslieri locali ai PSD neagă o realitate vizibila în ultimii 25 de ani: grofii din UDMR și ceilalți extremiști din PCM și PPMT duc de 25 de ani o luptă de maghiarizare și ocupare imagologica a spatiului public pentru a justifica ideea de ținut secuiesc. Aceasta strategie stă la baza schimbării denumrii spitalului din 2010 și a respingerii denumirii românești de acum o săptămână. Acesta este adevarul pe care cei trei se fac că nu-l văd. Restul afirmațiilor celor trei consilieri locali sunt false argumente menite sa acopere o realitate, a poziției lor alături de grofii din UDMR. ”Realizările” celor trei consilieri locali, enumerate in comunicatul lor, nu sunt chestiuni spectaculoase. Atât timp cât tot orașul este răscolit de lucrări, ar fi fost inimaginabil ca voineștenii, contribuabili și ei cu taxe la bugetul local, sa fie ocoliți de acestea.

Tags: , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "REPLICĂ consilierilor locali Enea, Negovici și Șerban, aliații UDMR în cazul denumirii Spitalului de Cardiologie din Covasna"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/replica-consilierilor-locali-enea-negovici-si-serban-aliatii-udmr-in-cazul-denumirii-spitalului-de-cardiologie-din-covasna/