REVIZIONISM. Primarul UDMR din Baraolt: ”durerea Trianonului va putea fi remediată”

August 21, 2014 •UDMR •Views: 2106

Lázár-Kis Barna, primarul UDMR din Baraolt

Lázár-Kis Barna, primarul UDMR din Baraolt

Redau mai jos traducerea în limba română a unui articol publicat în paginile cotidianului de limba maghiară Haromszek, care apare în Covasna. Orice alt comentariu este inutil.

Vezi și ȘOVINISM. Românii, făcuți ”hoţi de teritorii” de ziariștii maghiari de la cotidianul ”Szekely Hirmondo”. VEZI ce zic ziariștii maghiari despre Marea Adunare Națională de la Alba Iulia!

”Baraolt/Credem în reînvierea naţiunii

La fel ca acum 90 de ani, la ora 17:32, asemeni unei zi de doliu, la Baraolt au fost trase clopotele bisericilor istorice maghiare. In cadrul festivităţii de comemorare organizate pe Dealul Elevilor au fost reprezentate toate partidele maghiare. Cu toate acestea s-au adunat doar 100 de persoane. Tara noastră a fost fărâmiţată, o bună parte a poporului nostru a ajuns sub dominaţie străină, însă noi am reuşit să dăinuim în pofida greutăţilor – au transmis oratorii.

Primarul Lazar Kiss Barna Andras a declarat că ziua de 4 iunie este ziua solidarităţii, după care a declarat că în cazul în care ne vom solidariza, durerea Trianonului va putea fi remediată. Preşedintele filialei PCM Baraolt, Nagy Istvan, a declarat că în cazul în care am fi reuşit să adoptăm o poziţie unitară în problemele naţionale, poate că în momentul de faţă nu am fi maghiari de peste hotare. Preşedintele organizaţiei din Trei Scaune a PPMT, a vorbit despre schimbările favorabile din ultimii ani: despre naturalizarea simplificată, realizarea unei liste comune de candidaţi pentru alegerile europarlamentare. El a avertizat totodată că guvernul nu a renunţat la regionalizarea similară cu desfiinţarea Pământului Secuiesc. Toth Jozsef, preot din Baraolt, s-a adresat membrilor reprezentanţei noastre transilvănene. De la martie cel negru din Târgu Mureş au trecut aproape 25 de ani, însă politicienii noştri nu au reuşit să facă în aşa fel încât drapelul secuiesc să poată flutura liber, nu există universitate maghiară şi nu ne putem fructifica drepturile legate de limba noastră maternă nici în localităţile pe care le populăm în procent de 90%. Pentru ca durerea Trianonului să poată fi remediată, este nevoie de un Pământ Secuiesc care să beneficieze de autodeterminare, deoarece în caz contrar vom pieri – a subliniat el.

La Biblioteca Orăşenească Gyulai Liviusz, profesorul de istorie Keseru Sandor a susţinut o expunere despre dictatul de pace de la Trianon.”

Sursa: cotidianul Haromszek, nr. 7211 din 05.06.2014 (traducere din limba maghiară a Centrului European de Studii Covasna – Harghita)

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to REVIZIONISM. Primarul UDMR din Baraolt: ”durerea Trianonului va putea fi remediată”

 1. Costin Serban says:

  Toasu’primar de Baraolt,

  Cred ca, anumite remedii “naturale”, trebuiesc aplicate creierului la purtator, pe care, inca il mai aveti, pina nu dispare de tot.
  Va puteti remedia cel mai bine si pentru totdeauna, direct in ungaria, dupa care va smiorcaiti atata.

 2. man alexandru says:

  DA.ps..va fi remediata durerea trianonului,cand o sa fete martanul iepuri de casa.!!!!

 3. man alexandru says:

  ATI PIERIT DE MULT!!!!IN 1910 UN ISTORIC MAGHIAR,AFIRMA CA DOAR 10LA SUTA DIN URMASII HOARDELOR,LUI ARPAD,AR MAI EXISTA!!!RESTUL SUNT VLAHI,GERMANICI,SLAVI MAGHIARIZATI!!!KOSUT LAJOS,A FOST SLOVAC,PETOFI SANDOR SARB,MATEI CORVIN,ROMAN…DE ALTFEL POPULATIILE,CU NUMAR MIC,IZOLATE,PRODUC CEI MAI MULTI COPII CU HANDICAP,IMBECILI,OLIGOFRENI…ASA CA IZOLATIVA,NU INVATATI ROMANESTE,URATII PE ROMANI,SI VA PREVAD UN VIITOR,STRALUCIT…NICI ODATA NU AM GANDIT,CA A-TI FII PURTATORI DE CREIERE…

 4. aaa says:

  sigur nu e roman mongolizat (numele)………………

  poate cineva care se pricepe si cu timp, ar trebuie sa incerce sa vada cati din “ungurii” din Romania, sunt defapt romani…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "REVIZIONISM. Primarul UDMR din Baraolt: ”durerea Trianonului va putea fi remediată”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/revizionism-primarul-udmr-din-baraolt-durerea-trianonului-va-putea-fi-remediata/