REVIZIONISM. Vicepremierul Ungariei: Acordarea cetățeniei ungare maghiarilor de peste granițe, răspunsul adecvat la Tratatul de la Trianon

June 5, 2015 •Ungaria •Views: 2905

Acordarea cetățeniei ungare și sprijinul oferit etnicilor maghiari din afara granițelor și aspirațiilor lor de autonomie constituie răspunsuri adecvate la Tratatul de Pace de la Trianon, a declarat joi vicepremierul ungar Zsolt Semjen, cu ocazia Zilei Coeziunii Naționale, marcată începând din 2010, transmite MTI. citată de Agerpres.

Vezi și TRĂDĂTORI DE NEAM. Deputații au RESPINS legea de care ar fi putut beneficia sute de mii de români din jurul granițelor țării

Într-un interviu acordat postului de știri M1, Semjen a arătat că, datorită legii coeziunii naționale și politicilor guvernului în privința minorităților maghiare din afara granițelor, în parlament și în societate există un consens deplin asupra problemelor fundamentale, ceea ce nu se întâmpla în urmă cu câțiva ani.

Aceste probleme includ acordarea cetățeniei și a dreptului de vot pentru maghiarii din afara granițelor și sprijinirea cererilor de autonomie teritorială pentru cei care trăiesc în comunități numeroase și de autonomie culturală pentru comunitățile mai mici din Bazinul Carpatic, a afirmat Zsolt Semjen.

Potrivit vicepremierului ungar, pentru supraviețuirea comunităților etnice maghiare este necesar un sistem de sprijin puternic, niciun alt guvern ungar nealocând atât de multe resurse în acest scop, mai ales pentru școlile maghiarilor de peste hotare. De asemenea, 690.000 de persoane au depus deja jurământul de cetățenie din cele peste 730.000 care au solicitat acordarea ei.

Integral pe Agerpres

FOTO: Semjén Zsolt, vicepremierul Ungariei (FOTO: superiorhirek.hu)

Nota mea: Ungaria nu are așadar nicio rezervă să afirme public faptul că acordarea cetățeniei ungare maghiarilor din afara Ungariei este în fapt o acțiune cu caracter revizionist prin care se dorește anularea efectelor Tratatului de la Trianon. Acordarea cetățeniei ungare este în fapt o acțiune cu caracter revizionist, ostilă României.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "REVIZIONISM. Vicepremierul Ungariei: Acordarea cetățeniei ungare maghiarilor de peste granițe, răspunsul adecvat la Tratatul de la Trianon"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/revizionism-vicepremierul-ungariei-acordarea-cetateniei-ungare-maghiarilor-de-peste-granite-raspunsul-adecvat-la-tratatul-de-la-trianon/