REVOLTĂTOR. Casa lui Iuliu Maniu, o RUINĂ. Statul a cheltuit MILIOANE de euro pentru refacerea conacelor secuiești din Covasna și Harghita

December 4, 2015 •valori nationale •Views: 4119

Casa din Bădăcin, judeţul Salaj, în care a copilărit Iuliu Maniu, este astăzi o ruină, transmite TVR.

Dar, graţie unor oameni generoşi, ar putea fi salvată de la dispariţie. Reprezentanţii Bisericii Catolice, care au în folosinţă clădirea de la Consiliul Judeţean, au reuşit să strângă fonduri pentru reabilitarea fundaţiei, dar mai au nevoie de mult mai mulţi bani pentru renovarea întregii clădiri.

Casa din Bădăcin, judeţul Salaj, în care a copilărit Iuliu Maniu, este astăzi o ruină. Dar, graţie unor oameni generoşi, ar putea fi salvată de la dispariţie. Reprezentanţii Bisericii Catolice, care au în folosinţă clădirea de la Consiliul Judeţean, au reuşit să strângă fonduri pentru reabilitarea fundaţiei, dar mai au nevoie de mult mai mulţi bani pentru renovarea întregii clădiri.

Posted by TVR Cluj on Friday, December 4, 2015

În schimb, Ministerul Culturii a cheltuit în perioada anilor 2011 – 2014 aproximativ 3,2 milioane de euro pentru renovarea și punerea în valoare a conacelor și castelelor secuiești din județele Covasna și Harghita. Suma se referă strict la conacele și castelele secuiești din cele două județe, însă astfel de monumente se regăsesc și în alte zone din Transilvania (documente aici).

FOTO: historia.ro

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to REVOLTĂTOR. Casa lui Iuliu Maniu, o RUINĂ. Statul a cheltuit MILIOANE de euro pentru refacerea conacelor secuiești din Covasna și Harghita

  1. geanina says:

    Bravo , sunteti un adevarat patriot, caruia ii pasa de valorile noastre romanesti ,de istoria noastra si de personalitatile marete care o reprezinta .FELICITARI !
    CONTINUATI SA APARATI ACEST NEAM AL NOSTRU DE PRETENTIILE REVANSARDE CARE NE-AR PUTEA CIUNTI TARA !Va rog sa puneti in lumina situatii aberante care se petrec inca in acest an CENTENAR.Va doresc inspuratie si tarie de caracter pt a salva tara de la ciopartirea ei de catre dusmanii nostri .Va stimez si toata lauda pt aforturile dvs !
    D-zeu sa va ajute si sa fie alaturi de noi, romanii !

  2. Ioana says:

    Sa fim seriosi, doar nu ne asteptam ca cineva care se ocupa de o strangere de fonduri sa investeasca toti banii. Doar suntem in Romania, nu stiu despre ce vorbim. Asa ne batem joc de orice monument national pe care il avem, pentru ca interesele personale sunt mai presus decat orice. Si cand nimeni nu se arata dispus sa-i pedepseasca pe cei ce profita de ocazii pentru a se autodezvolta prin intermediul altor surse, o sa sporim doar pe aceasta ramura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "REVOLTĂTOR. Casa lui Iuliu Maniu, o RUINĂ. Statul a cheltuit MILIOANE de euro pentru refacerea conacelor secuiești din Covasna și Harghita"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/revoltator-casa-lui-iuliu-maniu-o-ruina-statul-a-cheltuit-milioane-de-euro-pentru-refacerea-conacelor-secuiesti-din-covasna-si-harghita/