REVOLTĂTOR. Deputat UDMR, scandal la ședința CJ Covasna de Ziua Armatei Române. Consilierii PPMT refuză să mai vorbească românește la ședințe

October 26, 2018 •UDMR •Views: 2903

Deputatul UDMR de Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a făcut ieri scandal în timpul unei ședințe a Consiliului Județean Covasna, chiar de Ziua Armatei Române. Deputatul UDMR, colegul lui Kelemen Hunor, este supărat tare după ce instanța de judecată l-a obligat definitiv pe președintele CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, să scoată steagul secuiesc și pe cel al Ungariei din sala de sedințe a instituției. Solidari, consilierii județeni PPMT au declarat că nu vor mai vorbi românește la ședințe.

Vezi și NOAPTEA MINȚII. Drapelul UNGARIEI, arborat la Sfântu Gheorghe pentru a marca ocuparea Ardealului de Nord de Ungaria

Informațiile revoltătoare au fost relatate într-un comunicat de presă, publicat de cotidianul Mesagerul de Covasna, de liderul filialei Covasna a Partidului Național Liberal, Olimpiu Floroian.

Șocat de atitudinea șovină a consilierilor județeni UDMR și PPMT, Floroian a părăsit sala de ședințe a CJ Covasna și a relatat opiniei publice cele întâmplate.

„Din București până în Sfântu Gheorghe, deputatul UDMR, dar totodată și președinte PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a uitat să vorbească românește. Asta dacă a știut vreodată. Amnezia nu l-a oprit însă să participle la sedința de Consiliu Județean Covasna din data de 25.10.2018,  și  să se plângă în fața consilierilor județeni de faptul că o sentință definitivă  obligă Consiliul Județean să scoată din sala de sedință steagul secuiesc și pe cel al Ungariei.

A spus-o în limba maghiară și a refuzat să vorbească românește. Parcă făcând parte dintr-un scenariu, a urmat un alt consilier din partea PPMT care a declarat că începând din acel moment, consilierii acestui partid  nu vor mai vorbi românește în semn de protest pentru „atrocitățile făcute de  români  în Transilvania, în urmă cu 60 de ani și mai mult”, a cerut (și a obținut ) un moment de reculegere în memoria victimelor. Asta chiar de ziua Armatei Române”, se arată în comunicatul de presă al liderului PNL Covasna, Olimpiu Floroian.

„În Consiliul Județean nu își au locul aceste acțiuni profund sovine care readuc în actualitate tensiunile și conflictele, uneori violente, între români și maghiari. De asemenea atragem atenția și consilierilor maghiari că pe viitor nu vom tolera astfel de ieșiri, că dorim să ne desfășurăm activitatea pentru care am fost trimiși acolo de alegatori, în condiții normale și corecte”, își încheie Floroian comunicatul de presă.

FOTO: Tamas Sandor, președintele CJ Covasna, Agerpres

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "REVOLTĂTOR. Deputat UDMR, scandal la ședința CJ Covasna de Ziua Armatei Române. Consilierii PPMT refuză să mai vorbească românește la ședințe"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/revoltator-deputat-udmr-scandal-la-sedinta-cj-covasna-de-ziua-armatei-romane-consilierii-ppmt-refuza-sa-mai-vorbeasca-romaneste-la-sedinte/