REVOLTĂTOR! Doi polițiști francezi au INCENDIAT magazinul unui român

March 29, 2016 •Internațional •Views: 2102

Un magazin românesc a fost incendiat din motive rasiale de către doi agenți municipali din localitatea franceză Denain, informează France 3, preluat de ActiveNews.

Cei doi agenți sunt cercetați sub control judiciar, pentru “incendiere voluntară cu caracter rasist”, conform unor surse judiciare.

Inițiatorul acțiunii i-a dat colegului său benzină și mănuși pentru a incendia magazinul deținut de un român. Ofițerul de poliție s-a conformat și în noaptea de duminică, 20 spre 21 martie, a dat foc magazinului, a dezvăluit procurorul din Valenciennes, François Pérain. Cei doi așa-ziși oameni ai legii au fost puși sub acuzare, iar cazul a fost preluat de Direcția Interregională a Poliției Judiciare din Lille.

Inițial, agenții ar fi afirmat că au acționat la ordinul primarului, însă apoi și-au modificat declarațiile, spunând că făcut totul din propie inițiativă.

Proprietarul magazinului românesc, un tânăr de 24 de ani, dar care se află de cinci ani în Franța, a cerut sprijinul consulatului României, pentru a beneficia de un avocat.

FOTO: ouest-france.fr

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "REVOLTĂTOR! Doi polițiști francezi au INCENDIAT magazinul unui român"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/revoltator-doi-politisti-francezi-au-incendiat-magazinul-unui-roman/