REVOLTĂTOR. Gest JOSNIC al primarului UDMR din Sfântu Gheorghe cu ocazia împlinii a 70 de ani de la eliberarea orașului de sub ocupația ungurilor FOTO

September 8, 2014 • UDMR • Views: 3380

8 septembrie 2014, Sfântu Gheorghe. Ceremonia militară din fața Primăriei Sfântu Gheorghe la 70 de ani de la eliberarea orașului de sub ocupația hortystă.

8 septembrie 2014, Sfântu Gheorghe. Ceremonia militară din fața Primăriei Sfântu Gheorghe la 70 de ani de la eliberarea orașului de sub ocupația hortystă.

Oficialitățile din Sfântu Gheorghe au marcat azi 70 de ani de la eliberarea orașului de sub ocupația hortystă.

Ca în fiecare an, ceremonia militară a avut loc în fața Primăriei Sfântu Gheorghe. Au fost depuse coroane de flori la placa comemorativă amplasată pe fațada Primăriei Sfântu Gheorghe pentru a marca ziua de 8 septembrie 1944, ziua în care orașul a fost eliberat de sub ocupația trupelor ungare conduse de Horthy Miklos.

În acest an, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad Andras (UDMR), binecunoscut opiniei publice pentru gesturile sale antiromânești, a comis un gest incalificabil în încercarea de a incomoda ceremonia militară. Fațada Primăriei Sfântu Gheorghe a fost acoperită încă de vineri, la indicațiile primarului, cu schele pentru a demara renovarea clădirii în care funcționează primăria. Deși știa foarte bine că azi are loc această ceremonie, primarul Antal Arpad nu a așteptat până azi la finalul zilei pentru a acorda respectul cuvenit acestei ceremonii, ci a montat schelele și a acoperit cu o plasă placa comemorativă.

Pe durata ceremoniei militare plasa care acoperea placa comemorativă a fost îndepărtată.

Despre semnificația zilei de 8 septembrie 1944 pentru românii din Sfântu Gheorghe aici.

8 septembrie 2014, Sfântu Gheorghe. Placa comemorativă de pe fațada Primăriei Sfântu Gheorghe acoperită cu plasă la indicațiile primarului.

8 septembrie 2014, Sfântu Gheorghe. Placa comemorativă de pe fațada Primăriei Sfântu Gheorghe acoperită cu plasă la indicațiile primarului. Pe durata ceremoniei plasa a fost ridicată.

P.S. 1: Inutil să mai adaug faptul că primarul Antal Arpad și niciun reprezentant UDMR nu au participat la comemorare.

Tags: , , , , ,

12 Responses to REVOLTĂTOR. Gest JOSNIC al primarului UDMR din Sfântu Gheorghe cu ocazia împlinii a 70 de ani de la eliberarea orașului de sub ocupația ungurilor FOTO

 1. Iriciuc Valentin says:

  Salut.
  In loc sa înjuram niște oameni slabi si manipulați ,acești străini care nu reușesc sa înțeleagă ca aici e pământ românesc ,haideti sa fim uniti si constructivi .
  Începeți va rog in prima faza sa trimiteti cât mai multe semnale către domnii care ne conduc .
  Eu chiar acum ii voi scrie lui Ponta si celorlaltor corupți din guvern care este problema si opinia mea.
  Faceți si voi la fel si poate ca dacă vom fi mulți ,vom fi luați in seama.
  Oricum o sa fie nevoie sa iesim in strada ,dar haideti sa o luam cu cap , sa fim civilizati si sa ne păstrăm energia pentru ca vom avea nevoie de ea !
  Valentin

 2. […] aniversării a 70 de ani de la eliberarea orașului de sub ocupația trupelor ungare (detalii aici). Cu această ocazie au fost depuse coroane de flori la placa comemorativă dedicată ostașilor […]

 3. andreea says:

  Le e ciuda. Si sa le fie. Indiferent cat au incercat sa ne calce in picioare nu au reusit. Am fost sub talpa grofilor si sub ocupatie hothysta si tot am rezistat. Sper ca Romania Unita sa redea Romaniei si romanilor demnitatea nationala si respectul cuvenit. Cine ne respecta tara e binevenit, cine nu sa isi ia bilet de wizz direct pana la Budapesta.
  Ce e mai trist ca toate magariile se fac cu stiinta si sub obladuirea autoritatilor “romane” (a se citi antiromanesti). Diferitele guverne nu au facut decat sa le dea drepturi si s-a ajuns in situatia asta incalificabila. Dar toate au o limita iar aceasta pare sa fie deja depasita

 4. […] Antal Arpad Andras a comis un gest incalificabil în încercarea de a incomoda festivitatea. Dan Tănasă relatează că fațada Primăriei Sfântu Gheorghe a fost acoperită încă de vineri, la […]

 5. ION JERDEA says:

  Intentia de impiedica buna desfasurare a acestei ceremonii este evidenta…Ce-l impiedica sa amane cu o zi macar instalarea schelelor cel putin pe fatada , sa creeze spatiu suficient pentru desfasurarea in conditii bune a acestei ceremonii?
  Oare a uitat ca este primarul unei localitati care celebreaza in fiecare an un eveniment de mare insemnatate pentru intreaga urbe? Este inadmisibil ! Va felicit domnule Tanasa pentru tot ceeace faceti ! Noi in calitate de cetateni ai Romaniei avem dreptul sa fim informati si obligatia cel putin morala sa luam atitudine fata de manifestarile sovine si iredentiste care se petrec in Ardeal ! Noi va investim si va cerem sa actionati in numele nostru , sa faceti ceeace am face cu totii daca am fi in aceeasi situatie!Va urmarim cu deosebit interes ! Nu avem nimic cu nimeni…Intelegem ca Transilvania este un creuzet de culturi si civilizatii ,e loc pentru toti, dar mai inainte de orice intelegem ca Transilvania este pamant romanesc, iar toti cetatenii indiferent de etnie sunt obligati sa respecte legile statului in care traiesc! Trebuiesc de urgenta luate masuri extrem de ferme !

 6. Dana says:

  Daca vreti sa nu ne mai faca probleme, aveti grija pe cine votati, toata clasa politica actuala trebuie demisa si sa le cerem socoteala pentru tot ce au facut, au saracit tara,au distrus sanatatea, invatamantul. Trebuie judecati pentru genocid asta ca sa le fie invatatura de minte si celor ce vor urma dupa ei.

 7. Mihai says:

  Maghiarii fac probleme si in Slovacia exact ca in Romania, viseaza la autonomie, dar acolo cel putin nu li se da nas, nu au dreptul decat la o singura cetatenie.

 8. nicolae says:

  La toti care se comporta antiromanesc sa le fie retrasa cetatenia romana si sa plece unde vor. Trebuie sa respecte tara si poporul de unde pune piinea pe masa. Adica cu alte cuvinte ei musca mina celui care ia oferit casa si masa.

 9. man alexandru says:

  PE ACESTI INDIVIZI,NU-I SCHIMBA NIMENI….AM MAI MENTIONAT,CA GERMANII,AU FOST DENAZIFICATI,JAPONEZII DEMILITARIZATI.,ASTIA SUNT ULTIMUL TRIB BARBAR,PE CARE NU-I VA PUTEA SCHIMBA NIMIC.DIN EUROPA!!!!!..URA,DE RASA A IZBUCNIT,DIN NOU,PE FETELE HIDOASE ALE LOR..VA ROG SA-I PRIVITI CU LUARE AMINTE..PARCA TOTI,SUNT NASCUTI,DIN ACEAIASI MOCIRLA,FETIDA,SCARBOASA!!!!

 10. Oana says:

  Ruşine Antal Arpad, nu eşti şi nu vei fi demn de a fii primarul acestui oraş. Dar tu nu vei ştii niciodată ce-i DEMNITATEA.
  După 8 zile de lupte, între 23 august şi 31 august, trupele Wehrmacht-ului, aflate în spaţiul de sub autoritatea guvernului român, au fost înfrînte. Timp de 28 zile (23 august – 20 septembrie 1944) s-a executat operaţia strategică de acoperire între Întorsătura Buzăului şi Orşova, iniţial numai de Armata română, ulterior şi de Armata 4 română, în cooperare cu trupele sovietice. Apoi, pînă la 9 octombrie, timp de 19 zile, armatele române au dus acţiuni afensive: Armata 1 în Crişana şi Banat, iar Armata 4 pe direcţia Sfîntu Gheorghe – Tîrgu Mureş. Sînt de menţionat cîteva evenimente deosebite care au avut loc în această perioadă. Astfel, la 8 septembrie a fost eliberat primul oraş românesc, Sfîntu Gheorghe, la acţiunile din această zonă participînd trei divizii române (1 munte, “Tudor Vladimirescu”, 3 infanterie – instrucţie) şi una sovietică (202 infanterie).
  RESPECT SOLDAŢILOR ROMÂNI CAZUŢI LA DATORIE !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend