Update: REVOLTĂTOR. IPJ Covasna hăituiește prin tribunale un român amărât fără niciun venit. DREPT LA REPLICĂ din partea IPJ Covasna

March 20, 2019 •justitie •Views: 3285

Inspectoratul de Poliție Județean Covasna, condus de comisar-șef de poliție Pampu-Romanescu Liviu, dă dovadă de un exces de zel demn de cauze mai bune. Din lipsă de activitate, IPJ Covasna hăituiește prin tribunale un cetățean amărât, fără niciun venit, care a îndrăznit să umble fără buletinul de identitate asupra sa. Ce crimă odioasă!

Vezi și EXCLUSIV. Atitudine REVOLTĂTOARE a IPJ Covasna în dosarul lui Cosmin, băiatul amenințat cu moartea de maghiari

Din lipsă de activitate, lucrătorii IPJ Covasna își arată mușchii și excesul de zel cu nea Marin, un român amărât fără loc de muncă și fără niciun venit care lucrează cu ziua și care trăiește din câteva zeci de lei zi pe care-i câștigă muncind din greu.

În iunie anul trecut Nea Marin, un om simplu, fără carte, dar muncitor, circula cu bicicleta pe drumul public fără să aibe asupra sa buletinul de identitate. Mai mult, actul de identitate îi expirase din 2011 fără ca nea Marin să-l schimbe. O crimă abominabilă!, au zis polițiștii din cadrul IPJ Covasna care l-au oprit pe drumul public știind foarte bine care este de fapt situația lui nea Marin.

Încântați nevoie mare că au prins un mare infractor, polițiști IPJ Covasna i-au aplicat lui nea Marin două amenzi: una de 80 de lei pentru că avea buletinul expirat și alta de 870 de lei pentru că nu avea buletinul asupra lui. 870 de lei este o sumă foarte mare și pentru un angajat, d-apoi pentru nea Marin care nu are niciun venit.

Nea Marin, pe care-l cunosc, a fost ajutat de o persoană la care mai lucrează cu ziua să conteste cele două amenzi iar instanța, condusă de un judecător cu bun simț, realizează faptul că polițiștii sunt viteji cu un necăjit și dictează următoarele: reduce amenda de 80 de lei la 40 de lei (detalii despre dosar aici) și schimbă amenda de 870 de lei cu avertisment (detalii despre dosar aici). Sentința Judecătoriei Sfântu Gheorghe pe scurt: „Admite în parte plângerea formulată de petentul Savu Marin împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei seria PCVX nr. 0064406/27.06.2018 încheiat de intimatul IPJ Covasna, şi în consecinţă:. Dispune înlocuirea sancţiunii amenzii totale de 870 lei cu sancţiunea avertismentului şi atrage atenţia petentului ca pe viitor să respecte dispoziţiile legale. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 31.10.2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Orbiți de un exces de zel demn de o cauză mai bună și lipsiți de cel mai elementar simț al compasiunii, sub semnătura șefului IPJ Covasna, Pampu-Romanescu Liviu, lucrătorii IPJ Covasna formulează cale de atac doar (atenție!) în dosarul în care a fost anulată amenda de 870 de lei. Câtă ticăloșie!

Polițiștii care l-au amendat pe nea Marin deși știau foarte bine care este situația lui materială merită decorați. Au pedepsit un mare infractor. În loc să-l ia de mână și să-l ducă să-i facă buletin, îl hăituiesc prin tribunale cu speranța că nea Marin va ajunge la pușcărie. Asta pentru că nea Marin nu va avea bani de amendă dacă Tribunalul Covasna va admite apelul IPJ Covasna (pronunțarea se va face pe 26 martie, detalii aici). Iar șeful IPJ Covasna merită să fie avansat în grad și chiar promovat la București. Este o mare realizare profesională să hăituiești un amărât fără venit care a avut tupeul să umble pe stradă fără buletinul asupra lui. Cu o asemenea realizare excepțională domnul comisar-șef nu merită să-și rateze cariera într-un județ atât de mic ca județul Covasna.

Update, ora 16:15, 20 martie 2019: IPJ Covasna mi-a comunicat un drept la replică pe care îl public integral mai jos.

Subliniez faptul că nu am ridicat nicio secundă problema nevinovăției celui sancționat. A greșit, să plătească! Nu am pus în discuție profesionalismul polițiștilor care au întocmit procesele verbale. Eu mă întreb doar unde este omenia angajaților IPJ Covasna. Deși știi foarte bine că ai de-a face cu un amărât care trăiește de azi pe mâine investești exces de zel pentru a pedepsi un om necăjit. Sigur că IPJ Covasna a aplicat legea. Dar legea omeniei o aplică cineva la IPJ Covasna? Dacă este condamnat definitiv la plata amenzii nu va avea de unde să plătească și cel mai probabil va fi din nou chemat în judecată. Se vor adăuga penalități, omul va fi condamnat la muncă în folosul comunității sau pușcărie. Toate acestea pentru ce? Pentru un buletin? Unde este conduita proactivă a polițistului? Unde este omenia? De ce să te mulțumești că ai agravat problemele unui om, un caz social, în loc să fii parte din soluție și să-l ajuți. IPJ Covasna a respectat legea. Bravo! Eu personal voi crede în bunele intenții atunci când angajații IPJ Covasna vor manifesta același exces de zel și în alte cazuri.

FOTO: Șeful IPJ Covasna, Pampu-Romanescu Liviu, realitateadecovasna.net

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to Update: REVOLTĂTOR. IPJ Covasna hăituiește prin tribunale un român amărât fără niciun venit. DREPT LA REPLICĂ din partea IPJ Covasna

 1. Olteanu Danut says:

  Am fost sekestrat si agresat de politisti,la Comanesti, in ziua de 12 mar. 1997 si, dn. General Dan Voinea s-a mirat cind i-am spus ca, am fost de doua ori la Procuratura Militara Bucuresti si nu mi s-a permis sa merg la un Procuror Militar ! { Impiedecarea infaptuirii justitiei ! } Olteanu Danut din Comanesti-Bacau, fan CFR din 1956.

 2. cornel says:

  Buna ziua,
  Multumesc ca nu mi-ati afisat comentariul anterior. Nu isi avea locul in acest context; oricum ar trebui cercetat cu atentie ca “omenia” PR sa nu aiba la baza criteriul etnic, ceea ce spunea domnul Sabau, ca romanii sunt indepartati din centrul si vestul Romaniei prin varii tertipuri.

 3. Liviu says:

  Cred ca ma mut in Covasna. Daca au rezolvat toate problemele si, neavand altceva de facut, l-au luat pe bietul om, acolo e de trait in liniste.
  HA,HA,HA,HA,HA
  Asta-i militia din Covasna ?
  HA,HA HA.

 4. Dinu says:

  Tocmai in Covasna ? Acolo daca ar dori politia sa aiba activitate ar putea sa vada ce se intampla cu respectarea legii de catre institutiile statului ,nu sa se ia de un amarat,sunt mai rai decat comunitarii care si astia se cred mari politisti,in rest ii doresc lui nea Pampau sa traiasca din sumele castigate de acel amarat si sa intalneasca in viata lui niste viteji care sa faca exces de zel si care dau dovada de lipsa de omenie…..ar trebui sa invete si ei ca prima date se avertizeaza si apoi se sanctioneaza functie de fiecare caz in parte……

  • Dan Tanasa says:

   Puteau să acționeze altcumva, dar nu așa. L-au găsit pe amărâtul de nea Marin să-l hăituiască.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Update: REVOLTĂTOR. IPJ Covasna hăituiește prin tribunale un român amărât fără niciun venit. DREPT LA REPLICĂ din partea IPJ Covasna"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/revoltator-ipj-covasna-haituieste-prin-tribunale-un-roman-amarat-fara-niciun-venit/