REVOLTĂTOR. Regele Ferdinand BATJOCORIT de primarul UDMR al Careiului. APEL către Casa Regală a României

May 5, 2015 •Carei •Views: 2953

FOTO. Kovács Jenő, groful UDMR aflat la conducerea Primăriei Carei (FOTO: magyar-hirlap.ro)

În municipiul Carei, condus de un primar UDMR, continută bătaia de joc la adresa simbolurilor româneşti. Proiectul PNL Carei de amplasare a bustului regelui Ferdinand, însuşit de primarul UDMR Kovács Jenő după ce a fost respins de 4 ori de consilierii UDMR. Parcurile din municipiul Carei sunt interzise pentru busturile personalităţilor româneşti în condiţiile în care preşedintele UDMR, Kelemen Hunor cerea la Miercurea Ciuc în data de 15 martie 2015, libertate şi egalitate, care ,,sunt valori „necesare” fiecărui om, fiecărei comunităţi şi naţiuni, care „trebuie reinventate şi trebuie rediscutate în fiecare etapă a istoriei”.

Busturile lui Eminescu şi Brătianu sunt interzise în municipiul Carei, iar bustul regelui Ferdinand este pus la “colţul” sensului giratoriu de către singurul primar din România cu poprire pe salariu încă  din 2008 pentru datoriile la bugetul de stat, transmite Buletin de Carei.

Ceea ce Buletin de Carei a semnalat mereu în ultimul timp legat de amplasarea discriminatorie a busturilor în municipiul Carei, va deveni în curând, cu sprijinul instituţiilor statului român, realitate. Bustul Regelui Ferdinand va fi dezvelit pentru a doua oară în municipiul Carei, în data de 10 mai.

Dacă la prima sa dezvelire au participat careieni, simpatizanţi ai renumitului Suveran, şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, de această dată primarul Kovacs doreşte să îl dezvelească împreună cu Consiliul Judetean si Prefectura într-o locaţie potrivită pentru un Rege al Circulaţiei, adică  lângă un trotuar de lângă cel mai mare sens giratoriu al Careiului.

,,Am ales locul împreună cu Ştef ( preşedintele CJ-n.r.), el consideră că este în regulă  acolo”, a afirmat primarul Kovacs la şedinţa din data de 29 aprilie 2015, unde a fost discutată aprobarea unui Studiu de Fezabilitate pentru realizarea postamentului pe care va fi amplasat bustul, lucrare în valoare de peste 21.000 lei. Precizările  primarului Kovacs au  fost oferite în  replică la cele afirmate de  consilierul  liberal Ilie Ciută care a denunţat  insusirea  unui proiect iniţiat de PNL Carei, refuzat de 4 ori de către UDMR .

Integral pe Buletin de Carei

Din informațiile mele, la acest ”eveniment” nu a fost invitată Casa Regală a României. Adresez pe acestă cale un apel Casei Regale a României să se opună batjocoririi memoriei Regelui Ferdinand prin amplasarea bustului într-o intersecție, după ce amplasarea acestui bust într-un parc central din municipiul Carei a fost refuzată de consilierii și primarul UDMR. Cred că memoria Regelui Ferdinand merită mai mult respect iar amplasarea acestui bust merită un loc mai adecvat decât un sens giratoriu.

FOTO. Bustul Regelui Ferdinand va fi amplasat la marginea unui sens giratoriu (buletindecarei.ro)

FOTO. Bustul Regelui Ferdinand va fi amplasat la marginea unui sens giratoriu (buletindecarei.ro)

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to REVOLTĂTOR. Regele Ferdinand BATJOCORIT de primarul UDMR al Careiului. APEL către Casa Regală a României

  1. Ardeleanu' says:

    Proști cei care se lasă îmbrobodiți de asemenea tâlhari fără respect pentru țara unde s-au născut și trăiesc!

  2. Buletin de Carei says:

    In spatele acelor tuia inalti, se afla dragi cititori, MONUMENTUL OSTASULUI ROMAN, obiectiv de for public de dimensiuni impresionante, ascuns insa cu grija de conducerea UDMR a orasului Carei. Sesizarile MApN si ale Prefecturi sau Muzeului Judetean nu sunt luate in seama de cel ce este primar cu retinere pe salar pentru datorii la bugetul de stat, acumulate in urma falimentarii a 4 firme personale de prelucrare mic mobilier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "REVOLTĂTOR. Regele Ferdinand BATJOCORIT de primarul UDMR al Careiului. APEL către Casa Regală a României"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/revoltator-regele-ferdinand-batjocorit-de-primarul-udmr-al-careiului-apel-catre-casa-regala-a-romaniei/