REVOLTĂTOR. Teatrul Național din Târgu Mureș insultă Centenarul Marii Uniri

November 5, 2018 •Targu Mures •Views: 1329

Deputatul PMP de Mureș, Marius Pașcan, atrage atenția public, pe un site de socializare, cu privire la un gest insultător al Teatrului Național din Târgu Mureș la adresa Centenarului Marii Uniri.

Vezi și EXCLUSIV. Teatrul Național din Târgu Mureș reprezintă UNGARIA în cadrul unui proiect internațional DOCUMENT

„Încă o bătaie de joc la adresa României, în acest an al Centenarului Marii Uniri!

Teatrul Național din Târgu-Mureș anunță punerea în scenă a piesei dramaturgice ,,Mihai Viteazul”, de Szekely Csaba. Pe afișul de promovare a spectacolului, afișat pe panotajul oficial de la intrarea în Palatul Culturii, putem ,,admira” o Românie conturată ca o bucată de carne însângerată, o fleică numai bună de pus, probabil, pe grătarul încins al iredentismului.
Exprimările și expresiile artistice sunt libere, însă trebuie întemeiate pe ponderație și bun simț, pentru că propria libertate de exprimare ține până la granița exprimării celuilalt iar limita trebuie să fie întotdeauna bazată pe respectul reciproc.
Mă întreb, oare de ce cofinanțează Primăria municipiului Târgu-Mureș o asemenea batjocură, apărând cinic pe acest afiș calomnios la adresa României?! Solicit de urgență retragerea respectivului afiș insultător!”

FOTO: facebook.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to REVOLTĂTOR. Teatrul Național din Târgu Mureș insultă Centenarul Marii Uniri

 1. Daniel says:

  Conceptul (ideea) îi aparține lui Andi Gherghe (regizorul spectacolului) iar realizarea grafică lui Bogdan Spataru (scenograful spectacolului). Dramaturgul nu are nici o implicare. Si cel mai amuzant lucru este, ca numerosi cetateni de etnie romana au comentat chiar sub postarea lui Pascan, ca le-a placut piesa. Dar cui pasa? Hai sa comentam de afis…cum e proverbul? Sa nu judeci cartea dupa coperta?

  • Dan Tanasa says:

   Proștii care nu cunosc istorie și nu au respect pentru Eroii Neamului sunt atrași de orice porcărie care batjocorește istoria.

 2. emil says:

  Actorii ,romani, sa boicoteze acea mizerie iredentista și șovina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "REVOLTĂTOR. Teatrul Național din Târgu Mureș insultă Centenarul Marii Uniri"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/revoltator-teatrul-national-din-targu-mures-insulta-centenarul-marii-uniri/