ROMANIAN GLOBAL NEWS: Dorin Chirtoaca face sa se intoarca in mormant toate victimele ocupatiei rusesti si toti eroii romani morti pentru Basarabia

May 10, 2011 •Basarabia, Dorin Chirtoaca, Rusia •Views: 1175

Gestul profund jignitor pentru romani al primarului Dorin Chirtoacă care a participat ieri, 9 mai, la manifestațiile de Ziua Victoriei, desfășurate în Chisinau, cu simbolul ocupatiei ruse, panglica „Sf. Gheorghe”, în piept, pangareste memoria sutelor de mii de victime ale regimului rus si sovietic dar si memoria eroilor romani care s-au jertfit de-a lungul timpului pentru apararea sau eliberarea Basarabiei.

Punand in piept principalul simbol al propagandei ruse, tricolorul agatat mai tarziu, pe sub simbolul rusesc, nu face decat sa arate o profunda schizofrenie politica specifica nu numai lui, dar si altor lideri ai AIE de la Chisinau.
„Am primit această panglică de la participanții la manifestațiile de la complexul memorial „Eternitate”, la fel cum am primit și panglica tricoloră, la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Pentru mine panglica „Sf. Gheorghe” este un semn de amintire a celor care au murit pe front”, a declarat Dorin Chirtoacă, pentru Jurnal.md.
Adica mai pe romaneste este ca si cum ai imbratisa un criminal in pauza pe care acesta o face dupa ce ti-a ucis buneii si momentul cand iti ucide fii. Se explica astfel si gestul Partidului Liberal de la Chisinau de a le interzice tinerilor din organizatia de tineret sa participe la marsul prounire organizat pe 27 martie, de mai multe asociatii civice si la care tinerii din PL doreau sa participe.
Oricum gestul lui Chirtoaca toarna apa limpede in pahar si ne face sa intelegem cu adevarat ca la Chisinau partidele din AIE sunt toate „pragmatice” si europene. Nu proromanesti.
Adica isi vor aburi in continuare electoratul despre o posibila integrare europeana si vor face aranjamente secrete cu Rusia si Germania pentru ceva fonduri de la UE intr-un parteneriat Estic fara sperante, si pentru ramanerea trupelor ruse in regiunea transnistreana sub o umbrela europeana.
Adica aranjamente impotriva romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului. Aranjamente impotriva adevarului istoric, impotriva prosperitatii romanilor basarabeni si impotriva reintrarii spatiului basarabean in spatiul romanesc, care acum este unul securizat si european.
De aceea este nevoie de o noua constructie politica dincolo de Prut. Una curata, a tinerilor, dar nu numai, si care sa-si asume cu responsabilitate mesajul proreunire a celor doua state romanesti. Si aceasta va apare. Este absolut natural sa apara.

Romanian Global News

Foto: Dorin Chirtoaca si Traian Basescu (sursa aici)

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ROMANIAN GLOBAL NEWS: Dorin Chirtoaca face sa se intoarca in mormant toate victimele ocupatiei rusesti si toti eroii romani morti pentru Basarabia"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/romanian-global-news-dorin-chirtoaca-face-sa-se-intoarca-in-mormant-toate-victimele-ocupatiei-rusesti-si-toti-eroii-romani-morti-pentru-basarabia-2/