ROMÂNII DIN SUA ignorați de Ponta. Premierul a EVITAT să se întâlnească cu presa și comunitatea românească din Washington DC

October 23, 2013 •Victor Ponta •Views: 1403

protest.consulat.chicago.victor.ponta.america

Un grup de protestatari reprezentanti ai comunitatii romanesti din Chicago, solidari cu miscarea de protest anti Rosia Montana, au participat azi la un protest spontan in cladire consulatului Romaniei din Chicago scrie blogul Ro-USA citat de Romanian Global News.

Acestia au inmanat pe aceasta cale si o scrisoare deschisa adresata premierului Victor Ponta aflat zilele acestea la Washington DC. Scrisoarea a fost inmanata personalului din consulat, domnul consul George Predescu fiind plecat si el la Washington DC la intalnirea cu premierul.

Aflat la Washington premierul Victor Ponta si-a facut timp sa joace baschet la clubul lui Ghita Muresan dar nu si pentru a se intalni cu comunitatea sau presa romaneasca din zona.

Chicago, 22 octombrie 2013

Domnule Premier Victor Ponta,

Vizita dumneavoastră în Statele Unite este menită să atragă investiții americane în România, prezentând oamenilor de afaceri și oficialilor americani o imagine a unei Românii “open for business”. Această campanie de promovare are la bază o politică a profitului cu orice preț. Mineritul cu cianuri, exploatarea gazelor de șist, agricultura industrializată nu constituie o dezvoltare durabilă și nu reprezintă interesele României, ci interesele de profit dezinhibat, nestânjenit ale corporațiilor transnaționale.

Mișcările sociale din România oferă o altă viziune a dezvoltării, ca reacție la ceea ce se întamplă în țară de cel putin un deceniu: catastrofă ecologică, desproprietăriri, violență, abuz de putere, corupție, jaf și crimă organizată la nivelul clasei politice. Acum, în țară, oamenii de rând refuză să sacrifice totul pe altarul unei false “dezvoltări”, și luptă pentru a-și apăra pădurile, munții, apa si demnitatea, împotriva otrăvii exploatărilor dezlănțuite. În acest moment de miză maximă pentru viitorul României, dumneavostră trimiteți jandarmii impotriva sătenilor pentru a reprima și delegitimiza protestele lor.

Mai mult, veniți în Satele Unite pentru a-i asigura pe prietenii dumeanovastră de la Chevron și Exxon ca totul este sub control și că guvernul pe care îl conduceți “e decis sa continue toate explorările de gaze neconvenționale.” Aceasta a fost declarația dumneavoastră la conferința de presă de la Washington. În numele cui promiteți dumneaavoastra că aceste proiecte vor continua? De când ați devenit premier la Chevron, domnule Ponta?

Denunțăm categoric campania de promovare pe care o duceți acum în Statele Unite. Denunțăm represaliile împotriva mișcarilor sociale “Uniți Salvăm” din țară, și vă acuzăm de trădare atât a intereselor țării cât și a cetățeanului român.

Organizația “Solidaritate cu România – Chicago”

Romanian Solidarity Chicago

Sursa. RGN Press

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to ROMÂNII DIN SUA ignorați de Ponta. Premierul a EVITAT să se întâlnească cu presa și comunitatea românească din Washington DC

  1. cristi says:

    Sunt perfect de acord cu ei, da la ora actuala nu exista nici un politician care sa nu fie corupt, iar cei tineri sunt lipsti de resurse pentru a se afirma, pentru a realiza un partid cu succes. O mare parte din ei fac compromisuri si intra in renumite partide care au la baza oameni fosti comunisti care ii influienteaza intr-un mod negativ. Trebuie retezata tota clasa politica existenta inclusiv oamenii de afaceri care finanteaza partidele pentru a li se face jocurile murdare, din care au de castiga bani grei de la stat si abia dupa aceea poti recladi ceva nou da nu din propia cenusa asemenea pasari phoenix..ceva nou..ceva original, gandit din momentul acesta, pentru momentul acesta si cel vitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ROMÂNII DIN SUA ignorați de Ponta. Premierul a EVITAT să se întâlnească cu presa și comunitatea românească din Washington DC"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/romanii-din-sua-ignorati-de-ponta-premierul-a-evitat-sa-se-intalneasca-cu-presa-si-comunitatea-romaneasca-din-washington-dc/