Romanii din Targu Secuiesc nu au acces la informatii de interes public decat daca invata limba oficiala a altui stat!

September 30, 2008 •Covasna, Harghita, maghiari, Romania, separatism etnic, sovinism, Targu Secuiesc, unguri •Views: 1563

Vreau sa va arat cam cat de democrata este Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania si cat cat de toleranti sunt liderii maghiarilor din Romania cu putinii romani care mai traiesc, inca, in Covasna si Harghita. Bunaoara, in Municipiul Targu Secuiesc din judetul Covasna (orasul in care militianul Aurel Agache a fost omorat cu bestialitate de maghiari in decembrie 1989) mai traiesc in jur de 1000 de romani (din sursele mele, nu am date exacte). Ca simplu cetatean al acestei tari am vrut sa vad cum au acces la informatii de interes public romanii din acest oras pastorit de Racz Karoly, europeanul si tolerantul, nu-i asa, primar ungur al orasului.

Nu am fost deloc surprins sa dau peste un portal in limba maghiara care contine informatii complete din sfera celor de interes public legate de activitatea si membrii Primariei Targu Secuiesc. Evident, un portal in limba romana nu exista. Am cerut primariei, in baza legii 544/2001, sa imi comunice care este adresa unde cetatenii care nu cunosc limba maghiara se pot documenta cu privire la activitatea primariei iar raspunsul a venit prompt. Domnul primar ma informeaza ca la acest moment romanii din Tragu Secuiesc sau cei din tara nu pot afla ce face domnia sa cu banii publici decat daca invata limba maghiara.
In afara implicatiilor morale si de bun simt, domnul primar se afla sub incidenta legii 544/2001 art. 5 alin. 1 si 4 care il obliga sa faca publice pe o pagina de internet informatii de interes public legate de activitatea primariei.
Atitudinea de sfidare a legilor in vigoare, a Constitutiei Romaniei (care indica faptul ca limba oficiala a Romaniei este limba romana) precum si legea bunului simt (cea care ar trebui sa il impiedice sa fie nesimtit) ilustreaza clar ce va insemna autonomia teritoriala pe criterii etnice pentru romanii din zona. Lipsiti de locuri de munca pentru nu cunosc limba maghiara dar si vitregiti de autoritatile publice locale controlate de UDMR romanii din zona au o singura optiune: sa paraseasca zona. In my books asta se numeste epurare etnica domnule Presedinte Basescu!


—– Original Message —-
From: Racz Karoly <polgarmester@kezdi.ro>To: Dan Tanasa <dantanasa@yahoo.com>
Sent: Friday, September 26, 2008 5:47:20 PM
Subject: Re: Solicitare de informatii publice in baza legii 544/2001

Stimate domn,
Pagina oficiala a Municipiului Targu Secuiesc va fi gazduita pe domeniul www.targusecuiesc.ro.
Din pacate la ora actuala domeniul respectiv este detinut de o societate privata. Negocierile pana la ora actuala cu societatea detinatoare a domeniului sus mentionat sunt in curs si speram sa se finalizeze in curand, urmand ca dezvoltarea paginii oficiale a Municipiului sa inceapa.
Cu respect,
Racz Karoly
primar
—– Original Message —–
Sent: Tuesday, September 16, 2008 11:17 AM
Subject: Solicitare de informatii publice in baza legii 544/2001

Către,

Primaria orasului Targu Secuiesc, judetul Covasna

Domnului Primar Racz Karoly

Obiect: pagina de internet a primariei orasului Targu Secuiesc, judetul Covasna

Domnule Primar,

Subsemnatul Dan TANASA, cetatean al Romaniei platitor de taxe si impozite, va solicit in baza legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public sa imi comunicati in termenul legal de 10 zile care este pagina oficiala de internet, in limba romana, a Primariei orasului Targu Secuiesc.

În speranţa unui răspuns prompt,

16.09.2008

Dan Tanasa

Contact: , dantanasa@yahoo.com; tanasa.dan@gmail.com

 

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Romanii din Targu Secuiesc nu au acces la informatii de interes public decat daca invata limba oficiala a altui stat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Romanii din Targu Secuiesc nu au acces la informatii de interes public decat daca invata limba oficiala a altui stat!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/romanii-din-targu-secuiesc-nu-au-acces-la-informatii-de-interes-public-decat-daca-invata-limba-oficiala-a-altui-stat-2/