Românii din Ucraina au probleme legate de păstrarea identității și, mai nou, de încorporarea tinerilor

August 12, 2014 •Ucraina •Views: 1539

Anatol Popescu (FOTO: rgnpress.ro)

Anatol Popescu (FOTO: rgnpress.ro)

Românii din Ucraina se confruntă cu grave probleme legate de păstrarea identității, a limbii române, cu presiuni asimilaționiste precum și cu îngrijorarea legată de decizia autorităților ucraineene de încorporare a tinerilor, a reieșit din dezbaterea intitulată “Comunitățile românești din Ucraina între presiunea asimilaționistă a Ucrainei și amenințările Rusiei”, care s-a desfășurat în deschiderea Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, transmite www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

Președintele Asociației Naționale Culturale Basarabia a românilor din regiunea Odessa, Anatol Popescu, a spus că situația cu care se confruntă minoritatea românească din zonă este “destul de anevoioasă”, punctând faptul că scade numărul românilor, se desființează școlile în limba română și există mari probleme de “apărare a identității și de rezistență într-o mare slavă”.

Integral pe Romanian Global News

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Românii din Ucraina au probleme legate de păstrarea identității și, mai nou, de încorporarea tinerilor

  1. venetic says:

    Bine, bine, dar romanii din Ucraina sunt totusi cetateni ucraineni, nu numai ei sunt vizati de o eventuala incorporare. Si in Romania erau incorporati toti cetatenii, indiferent de nationalitate – si asta in toate timpurile, inclusiv in timpul razboiului din 1941-1945. Nu cred ca se poate cere un tratament preferential pentru o anumita etnie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Românii din Ucraina au probleme legate de păstrarea identității și, mai nou, de încorporarea tinerilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/romanii-din-ucraina-au-probleme-legate-de-pastrarea-identitatii-si-mai-nou-de-incorporarea-tinerilor/