Românii din Ucraina – Ucraina promovează aceeaşi politică stalinistă de deznaţionalizare a românilor

August 12, 2010 •antiromanism, deznationalizarea romanilor, discriminarea romanilor, Romania, Romanian Global News, Ucraina, Vasile Tărâţeanu •Views: 1129

Agentia de presa Romanian Global News transmite:

Preşedintele Senatului Uniunii Interregionale „Comunitatea Românească” din Ucraina, Vasile Tărâţeanu, care reuneşte 25 de organizaţii ale românilor din Ucraina, a declarat miercuri 11 august la Universitatea de Vara de la Izvorul Muresului, că in Ucraina se duce o politică perfidă de asimilare şi deznaţionalizare la fel ca pe vremea lui Stalin, transmite Romanian Global News.

„Ucraina, o ţară care doreşte să intre în Uniunea Europeană, promovează aceeaşi politică stalinistă de deznaţionalizare a românilor – metodele sunt acum mai perfide dar scopul este acelaşi- deznaţionalizarea minorităţilor, în special a românilor”, a spus Vasile Tărâţeanu.

„Ucrainienii promovează şi o politică de divizare a românilor în două minorităţi diferite – români şi moldoveni, aşa cum a făcut Stalin”, a precizat Vasile Tarateanu. Potrivit reprezentantului românilor din Ucraina a scăzut numărul şcolilor în limba română şi se doreşte convingerea părinţilor copiilor români că nu trebuie să-şi dea copiii să înveţe în limba română pentru că nu au nicio perspectivă. „Am pierdut şcoli din satele care au fost cele mai puternic româneşti, se deschid clase în limba ucraineană în şcolile noastre „ca un cal troian”.

Integral pe Romanian Global News

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Românii din Ucraina - Ucraina promovează aceeaşi politică stalinistă de deznaţionalizare a românilor"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/romanii-din-ucraina-ucraina-promoveaza-aceeasi-politica-stalinista-de-deznationalizare-a-romanilor-2/