Rozalia Ibolya Biro, bipedă dar incompatibilă

August 5, 2014 •UDMR •Views: 1654

Rozalia Biro

Rozalia Biro

de Dan Constantin

Rozalia Ibolya Biro este un Zăroni al zilelor noastre. Pentru cei tineri, să precizăm că Zăroni a fost ministru al Agriculturii în guvernul Petru Groza, instalat în 6 martie 1945 şi un campion al gafelor monumentale. Totul era pus pe instrucţia lui limitată la câteva clase. 

Doamna Biro  are mai multe clase, este chiar cadru universitar, dar asta nu o ajută foarte mult. Este personajul  unei farse celebre care a evidenţiat nu doar lipsa unor cunoştinţe elementare de limba română ci fracturi grave de logică. A rămas cu numele de “Bipeda”, titlu omolgat în “falş” (vorba Elenei Ceauşescu) pentru că doamna nu ştia de fapt, până la vârsta postuniversitară, ce-i vietatea cu două picioare.

Zăroni cu fustă contemporan ar urma să ocupe înalte demintăţi în Executiv: ministru al Culturii şi funcţia de vicepremier. Propunerea UDMR a fost luată ca o glumă dar a devenit o problemă serioasă şi de credibilitate pentru întregul Guvern. Echivalentul numirii Rozaliei Ibolya Biro ca ministru al Culturii în anul 2014 ar fi instalarea la Educaţie a unui ministru semianalfabet, care are greutăţi majore de lectură a textelor de clasa a IV-a.

Integral în Jurnalul Național

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to Rozalia Ibolya Biro, bipedă dar incompatibilă

  1. Adi says:

    Vor la cultura. Acolo au incercat si in anii trecuti o gramada de escrocherii in ceea ce priveste retrocedarile cladirilor de patrimoniu, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Rozalia Ibolya Biro, bipedă dar incompatibilă"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/rozalia-ibolya-biro-bipeda-dar-incompatibila/